Willemijn Broerse leidt Boer & Croon in het noorden van het land

15 februari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft Willemijn Broerse benoemd tot partner en leider van de activiteiten van het managementadviesbureau in het noorden van het land.

Met de aanstelling van Broerse haalt Boer & Croon een opvolger in huis voor Seerp Leistra, die het advies- en managementbureau maar liefst twintig jaar vertegenwoordigde in het noorden. Leistra kondigde zijn vertrek eind vorig jaar aan en draagt het stokje formeel per 1 maart dit jaar over.

Broerse maakt de overstap vanuit de executive search-wereld. De afgelopen vijf jaar was ze als director actief bij Ebbinge.

Willemijn Broerse leidt Boer & Croon in het noorden van het land

Bij Ebbinge hield ze zich bezig met human capital-advisering en executive search voor directies en raden van commissarissen van ondernemende familiebedrijven.

Eerder in haar loopbaan werkte Broerse acht jaar voor Schiphol, waar ze uiteenlopende (management)functies bekleedde. Achtereenvolgens was ze (mede)verantwoordelijk voor arbeidsmarktcommunicatie, talentenprogramma’s, beveiligingsbeleid en de eigen brandweerorganisatie van de luchthaven.

Tegelijk met haar nieuwe rol bij Boer & Croon verhuist Broerse terug naar Groningen – de stad waar ze haar opleiding genoot (Broerse behaalde een master in bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen).

De kersverse Boer & Croon-partner wordt door haar nieuwe werkgever omschreven als iemand die “de ontwikkeling van mensen en organisaties centraal stelt” – een eigenschap die goed past bij de dienstverlening van het managementbureau: consultancy voor complexe vraagstukken, talent voor projecten en veranderingen, en werving & selectie voor de invulling van vast talent.