Seerp Leistra kiest na 20 jaar Boer & Croon voor een nieuwe weg

22 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na bijna twintig jaar Boer & Croon legt Seerp Leistra per 1 maart 2022 zijn werkzaamheden als partner van het advies- en managementbureau neer.

Leistra sloot zich in 2002 aan bij Boer & Croon na diverse directiefuncties te hebben bekleed bij de gemeente Groningen. De afgelopen twee decennia wist hij een indrukwekkende staat van dienst op te bouwen bij het bureau en heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de uitbouw van de activiteiten in het noorden van Nederland.

Als vestigingsdirecteur is Leistra verantwoordelijk voor de verschillende diensten van het bureau – advies, projecten, interim en young executives – in de noordelijke provincies.

Seerp Leistra, Partner, Boer & Croon

“Door zijn lange staat van dienst bij opdrachtgevers en vele maatschappelijke nevenactiviteiten in de regio, is hij daar een bekend en gewaardeerd gezicht geworden”, aldus Eelco Koehoorn, directievoorzitter van Boer & Croon. Op landelijk niveau is Leistra daarnaast een leider binnen de publieke sector-praktijk van Boer & Croon.

Van de kleine twintig jaar die hij achter de rug heeft bij Boer & Croon, kijkt Leistra met name trots terug op de groei in de afgelopen zeven jaar. In 2014 zag Boer & Croon zich genoodzaakt een doorstart te maken. Samen met onder meer aandeelhouders Eelco Koehoorn en Jos Zandhuis speelde Leistra een grote rol in de heropbouw van het kantoor. Vandaag de dag telt Boer & Croon meer dan honderd professionals en is het bureau kerngezond.

“Ik kijk terug op een fantastische periode bij Boer & Croon. Het was vooral een geweldige ervaring om in de afgelopen zeven jaar het nieuwe Boer & Croon mede te hebben mogen opbouwen en uitbouwen”, aldus Leistra.

Na het overdragen van het stokje – Leistra blijft tot de zomer van 2022 als adviseur/ambassadeur betrokken – zal de doorgewinterde partner zich gaan richten op “vele andere interesses”. Zo is hij momenteel vooral actief als toezichthouder in het cultureel en maatschappelijk domein in het noorden.

Over zijn naderend afscheid zegt Koehoorn: “Seerp heeft een enorme bijdrage geleverd aan de continuering en groei van de onderneming. Met zijn betrokken persoonlijkheid, zijn kennis en indrukwekkende netwerk is hij een kundige en geziene adviseur voor klanten. Bij Boer & Croon drukt hij als coach van onze talenten een grote stempel op de kwaliteit van onze dienstverlening.”