Ron Schneider leidt marketing & communicatieteam van EY

15 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft Ron Schneider aangesteld als director Brand, Marketing & Communications. Schneider begint vandaag aan zijn nieuwe avontuur bij het accountants- en advieskantoor.

“Met Ron halen we een echte merkenbouwer en ervaren marketeer binnen. We zijn dan ook verheugd met zijn komst”, aldus Maton Sonnemans, partner bij EY VODW en Chief Marketing Officer van EY in ons land.

Schneider brengt meer dan 20 jaar ervaring in business development, marketing en communicatie mee naar EY. De afgelopen periode was hij als interimmer werkzaam binnen de marketingafdeling van TU Delft.

Ron Schneider leidt marketing & communicatie-team van EY

Daarvoor was Schneider Marketing Directeur bij energieleverancier Eneco, meer dan acht jaar werkzaam bij NS, meest recentelijk als Directeur Marketing & Sales, en zo’n tien jaar bij KPN in verschillende marketingrollen.

Schneider: “Ik hou ervan complexe zaken terug tot te brengen tot de kern en vanuit klantperspectief. Samen met mijn verbindende en inclusieve manier van leidinggeven zet ik hiermee teams in hun kracht en weet organisaties in beweging te krijgen. Bij zowel KPN, NS als Eneco heb ik hiermee succesvolle merktransformaties gerealiseerd en met een digital- en datagedreven aanpak klantwaarde verhoogd.”

Bij EY gaat Schneider zich richten op het verder versterken van het merk en de marketingdiscipline en het stroomlijnen van de communicatie in Nederland.

“De invulling van deze rol past in de nieuwe marketing en communicatie-aanpak waarmee we EY steviger willen positioneren in de Nederlandse markt als de leidende professionele dienstverlener: innovatief, maatschappelijk gedreven en eigentijds”, aldus Sonnemans. “Ron gaat samen met zijn team nadere invulling geven aan deze eerder ingezette koers.”

Over zijn nieuwe uitdaging zegt Schneider: “EY is een prachtig merk met topprofessionals en een sterke purpose (‘Building a better world’). Ik kijk ernaar uit om samen met het team aan de slag te gaan met de uitdagende opdrachten die er liggen.”

In Nederland is EY goed voor een omzet van €900 miljoen. Wereldwijd is het accountants- en advieskantoor vorig jaar voor het eerst door de omzetgrens van $40 miljard gebroken.

Naast zijn rol bij EY is Schneider actief als voorzitter van het bestuur van de Stichting Adverteerdersjury Nederland.