Arlande voegt zes nieuwe collega’s toe aan het team

08 februari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Management- en adviesbureau Arlande heeft de gelederen versterkt met zes nieuwe collega’s.

Annemiek Huisman, Félice van Leeuwen en Serena Kuiper komen allemaal aan boord met stevige werkervaring. Huisman is gestart als organisatieontwikkelaar, verandermanager en strategisch adviseur. Ze maakt de overstap vanuit hulporganisatie Dorcas, waar ze werkte als verander- en kwaliteitsmanager. Daarvoor was ze meer dan tien jaar actief bij regionale overheden, onder meer als strategisch adviseur en projectmanager.

“Begonnen als jurist, begon ik mij steeds meer met het functioneren van de organisatie te bemoeien. Ik ben dan ook langzaam gegroeid in de rol van organisatieontwikkelaar”, legt ze uit. “Bij Arlande krijg ik de kans om in deze rol echt waarde toe te voegen aan veel verschillende organisaties. Mijn interesse ligt vooral bij het (primair) onderwijs, al heb ik voorlopig nog de meeste ervaring met de overheid en ontwikkelingssamenwerking.”

Van Leeuwen is begonnen als organisatieontwikkelaar en verandermanager. Hiervoor werkte ze ruim tien jaar in het onderwijs. Ze bekleedde verschillende rollen bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, meest recentelijk als afdelingshoofd.

“Ik heb werkervaring binnen het hoger onderwijs en mijn eerste opdracht is als interim-hoofd onderwijslogistiek bij de HvA”, vertelt ze. “Arlande biedt mij de mogelijkheid om bij verschillende (onderwijs)organisaties mooie opdrachten te vervullen, en ik krijg de gelegenheid om mij verder te ontwikkelen op het gebied van bijvoorbeeld verandermanagement.”

Kuiper heeft een achtergrond in de consultancy en human resources. Voor haar overstap was ze projectmanager en HR-adviseur bij Leiden University Medical Center, waar ze werkte aan procesverbetering en digitalisering.

“Bij Arlande ben ik gestart als interim-informatiemanager”, aldus Kuiper. “In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de afstemming van het applicatielandschap op de IT-architectuur. Van nature ben ik niet IT-georiënteerd, maar georiënteerd op de mens in de organisatie, waardoor ik in verbinding resultaten bereik. Bij Arlande is er oog voor de professional waardoor ik verzekerd ben van een mooie carrière.” 

Jochem Smits, Thom Aussems en Vivian Visser zijn ingestroomd in het Management Development-programma van Arlande. Gedurende dit tweejarig traject volgen deelnemers trainingen op het gebied van management en advies, en doen ze praktijkervaring bij verschillende opdrachtgevers van het bureau uit Maarssen. Zo helpen ze de klantorganisaties én worden tegelijkertijd klaargestoomd voor een leidinggevende positie in de volgende stap van hun loopbaan.

Smits werkte na zijn master Marketing twee jaar als audio- en videoconsultant voor mediabureau Mindshare. Bij Arlande wil hij zich onder meer richten op verandermanagement. “Ik krijg energie van verandervraagstukken, door samen te kijken hoe we de volgende stap kunnen zetten met aandacht voor onderlinge samenwerking”, aldus Smits. “Ik heb aandacht voor de vaak onderbelichte zachte proceskant en ben daarom inzetbaar voor procesmanagementvraagstukken.”

Aussems werkte de afgelopen vier jaar voor woningcoöperatie Ymere, in zijn laatste rol als projectleider voor planmatig onderhoud. “Met veel enthousiasme ben ik begin januari gestart met het MD-programma bij Arlande”, laat hij weten. “Ik vind het vooral leuk om complexe problemen te structureren en te vertalen naar doelstellingen die aansluiten bij de bedrijfsstrategieën. Binnen Arlande zal ik mij dan ook met name focussen op project- en verandermanagementopdrachten.”

Visser voltooide vorig jaar haar master in organisatiewetenschappen. Ook deed ze de nodige ervaring op binnen de culturele sector, onder meer bij het Van Gogh Museum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Door deze combinatie kijkt ze “zowel met een analytische als creatieve blik naar organisatievraagstukken”, legt ze uit. “Hierbij vind ik het belangrijk om de menskant niet uit het oog te verliezen. Ik ben een erg georganiseerd persoon en een echte planner. Ik zou mij nog verder willen ontwikkelen op het gebied van projectmanagement.”