ITDS Business Consultants wordt implementatiepartner van Sofico

03 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Softwareleverancier Sofico heeft ITDS Business Consultants benoemd tot advies- en implementatiepartner.

Het in 1988 opgerichte Sofico levert software aan bedrijven actief in de automotive-, leasing- en mobiliteitsbranche. Denk aan oplossingen voor automotive finance, leasing, fleet- en mobiliteitsmanagement. In de afgelopen ruim dertig jaar is het Belgische bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler binnen de sector. Inmiddels bedient het bedrijf klanten in meer dan 25 landen.

Met zijn Miles-platform levert Sofico gebruikers een full-service en hybride softwareaanbod voor zowel de fleet- (B2B) als de retail- (B2C) doelgroep, alsook leasingoplossingen aan kleine en (middel)grote bedrijven.

ITDS Business Consultants wordt implementatiepartner van Sofico

“In Miles zien wij de beste oplossing voor leaseklanten in een snel veranderende mobiliteitsbranche”, motiveert Bas van Doornik van ITDS de aansluiting bij het partnerprogramma van Sofico. Het platform van de softwareleverancier biedt onder meer een end-to-end omnichannel-oplossing. “Het pakket is maximaal adaptief en integreerbaar”, aldus de Managing Director Digital, Banking & Leasing.

ITDS Business Consultants is van oudsher een adviesbureau dat zich toelegt op de financiële sector. Recent heeft het bureau echter ook verschillende klanten in de mobiliteits- en leasewereld geadviseerd over het verbeteren van hun bedrijfsvoering en digitale transformaties. Volgens Van Doornik stelt het partnership met Sofico ITDS in staat om “nog meer directe impact bij klanten” te leveren.

Het Nederlandse adviesbureau (ITDS Business Consultants telt 400+ consultants, actief vanuit kantoren in Nederland, Polen en Portugal) heeft tot op heden “diverse succesvolle Sofico-implementaties” uitgevoerd, zo vertelt Van Doornik. Op basis van die succesvolle trajecten is het bureau nu toegelaten tot de groep van Sofico-partners.

“In een tijd van enorme veranderingen maar ook kansen, kijken we ernaar uit om in de toekomst nog meer klanten te helpen het maximale uit hun onderneming te halen”, besluit Van Doornik.

ITDS is ook een implementatiepartner van systemen als Keylane en Salesforce.