Pieter van den Hoek blikt terug op zijn start bij Critical Minds

02 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na drie jaar bij een startup in kinderspeelgoed besloot Pieter van den Hoek dat het tijd was voor een volgende carrièrestap. “Ik zocht een afwisselende baan, met een goed leer- en ontwikkeltraject, een prettige werkomgeving én een connectie met de jachtbouw.” Die zoektocht eindigde iets meer dan een jaar geleden, toen hij voor Critical Minds koos.

Pieter viel meteen met zijn neus in de boter. Na een week inwerken mocht hij al mee op wintersport. “Dat was direct een goede kennismaking met het bedrijf. In de acht uur die je samen heen en terug rijdt, leer je elkaar al goed kennen. Laat staan met een drankje erbij, bovenop de berghelling. Tijdens deze reis ontdekte ik dat Critical Minds vaak meer als een vriendengroep voelt dan een bedrijf.”

Bij terugkomst uit Oostenrijk kon Pieter meteen aan de bak. Als interim planner bij een scheepsbouwbedrijf. Een boeiend bedrijf, waar hij als fanatiek zeiler en sloepbezitter zijn ei goed in kwijt kon.

Pieter van den Hoek, Project management consultant bij Critical Minds

Als afdelingsassistent was Pieter verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van de planning. “Om een planning echt voor de organisatie te laten werken, is er draagvlak nodig”, vertelt hij. Dus regelde hij een overall en werkschoenen en liep hij een dag mee met de productiemedewerkers op het schip. “Ze dachten eerst: daar heb je weer zo’n planner. Wat ze niet wisten is dat ik vroeger diverse bijbaantjes gehad heb, waarbij ik het onderhoud van een zeiljacht en kleine motorbootjes deed.”

Zo ontstond er al snel een klik tussen Pieter en zijn collega’s. En dat is belangrijk, vindt hij: “Samen met de visuele planning ben ik de link tussen de productie en het management. Hierbij is het menselijke aspect cruciaal voor het succes van het project.”

Eigen verantwoordelijkheid

Tijdens zijn werk was Pieter veel op zichzelf aangewezen. “Mijn opdrachtgever liet mij vrij en gaf me de ruimte om alles zelf te ondervinden, dat was erg fijn. Critical Minds bood daarnaast veel handvatten en mijn collega’s waren slechts een telefoontje van mij verwijderd.”

Eigen verantwoordelijkheid en een zelfsturende karakter vind je bij Critical Minds in alle aspecten van de organisatie terug. “Je bent zelf verantwoordelijk voor het presteren van jouw marktteam en jezelf als persoon. Dat geeft je veel vrijheid en mogelijkheden. Het is uitdagend, leuk en soms ook lastig. Door open en transparant tegen elkaar te zijn, houden we onze werksfeer optimaal. Daar hoort ook het regelmatig beoordelen op elkaars houding en verantwoordelijkheden bij.”

Heel leuk én soms ook pittig

Pieter was op zoek naar een organisatie waarin hij stappen kon maken en zichzelf verder kon ontwikkelen. “Dat heb ik in Critical Minds zeker gevonden. Het was een heel leuk en soms ook een pittig eerste jaar. Je werkt minimaal 36 uur bij de klant en daarnaast heb je trainingen, besprekingen, leuke sociale activiteiten en interne teamdagen.”

Meer weten over werken bij Critical Minds? Schrijf je dan in voor het eerstvolgende koffiegesprek.