AEF promoveert Jolien van der Vegt en Aad van ’t Hof

26 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Andersson Elffers Felix (AEF), een strategisch advies- en onderzoeksbureau voor maatschappelijke vraagstukken binnen het publieke domein, heeft Jolien van der Vegt en Aad van ’t Hof gepromoveerd.

Jolien van der Vegt is per 1 januari toegetreden tot het partnerteam. Ze werkt inmiddels ruim vijf jaar bij AEF, vooral in de onderwijssector en het sociaal domein.

De afgelopen jaren leidde ze adviestrajecten en onderzoeken voor diverse ministeries, onderwijsinstellingen en landelijke organisaties als SURF en de NVAO, van primair tot hoger onderwijs. Ze deed bijvoorbeeld onderzoek naar de regeldruk van personeel bij universiteiten en hogescholen, en naar de doelmatigheid van financiën in het funderend onderwijs.

Jolien van der Vegt en Aad van t Hof - AEF

In het sociaal domein heeft Van der Vegt onder meer verschillende gemeenten geadviseerd over de sturing en beheersing van jeugdzorg en stelde ze samen met de sector een plan op voor verbetering van de hoogspecialistische jeugdhulp in opdracht van het ministerie.

Voor haar komst naar AEF werkte Van der Vegt bij het ministerie van OCW. Daar droeg ze ruim vijf jaar bij aan beleidsontwikkeling op onder andere digitalisering en internationalisering in het onderwijs. Zo vertegenwoordigde ze Nederland in het Europese samenwerkingsverband voor hoger onderwijs (Bologna).

Ook was Van der Vegt betrokken bij de totstandkoming van de Strategische Agenda Waarde(n) van Weten. Tijdens een detachering bij de Europese Commissie, in het kabinet van Eurocommissaris Neelie Kroes, leerde ze het Europese speelveld van dichtbij kennen.

Aad van ’t Hof is met ingang van dit jaar benoemd tot associate partner (de rang onder partner). Hij werkt sinds de zomer van 2016 bij het adviesbureau.

De van huis uit gezondheidseconoom leidde in de afgelopen jaren een groot aantal onderzoeks- en adviesopdrachten in de gezondheidszorg. Hij werkte onder andere voor het ministerie van VWS, de Nederlandse Zorgautoriteit, diverse regionale samenwerkingsverbanden, GGZ-instellingen en ziekenhuizen.

Eerder werkte Van ’t Hof als organisatieadviseur bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hier hield zich bezig met capaciteitsmanagementvraagstukken en een reorganisatie van de ondersteunende diensten.