Q&A met Christiaan Grigoleit: Consultant bij Significant Synergy

03 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Sinds november 2021 werkt Christiaan Grigoleit bij Significant Synergy, waar hij zich richt op inkoopvraagstukken. Vijf vragen aan de adviseur over zijn start binnen de consultancy.

Kun je jezelf kort voorstellen?

“Ik ben 31 jaar oud en woonachtig in Haarlem. Ik heb filosofie gestudeerd met specialisatie in medische ethiek (oftewel gezondheidsfilosofie). Tijdens mijn master deed ik een minor in bestuurskunde. Ik heb een topsportachtergrond in het marathonschaatsen. Tijdens de alternatieve Elfstedentocht (200km) op het natuurijs in Oostenrijk behoorde ik tot de kanshebbers.” 

Welke ervaring neem je mee naar Significant Synergy?

“Na mijn studie ben ik werkzaam geweest als beleidsmedewerker bij de Nederlandse vereniging voor Toezicht in zorg en Welzijn (NVTZ) waar ik mij bezighield met governancevraagstukken vanuit het toezichthouderperspectief.”

Christiaan Grigoleit, Consultant, Significant Synergy

“Daarna heb ik een tweejarig management traineeship gevolgd en ben ik in verschillende rollen actief geweest in het domein van zorg en welzijn. De afgelopen anderhalf jaar was ik werkzaam als de bestuurssecretaris van de Huisartsopleiding Nederland waar ik heb gewerkt aan de inrichting van de governance en het versterken van het samenwerkingsverband tussen de acht landelijke opleidingsinstituten.” 

Wat gaf de doorslag in je keuze voor Significant Synergy?

“De propositie van Significant Synergy. Synergy staat voor mij voor samenwerking die het individu en het collectief verder helpt. Dit samenwerkingsideaal kwam tijdens mijn eerste gesprekken duidelijk naar voren. De mogelijkheid om vanuit verschillende disciplines binnen de organisatie en desgewenst samen te werken aan een opdracht is mijns inziens onderscheidend en het is onmiskenbaar dat Significant Synergy weet wat er nodig is om succesvol te zijn voor de klant.”

Hoe heb je de start tot dusver ervaren?

“Erg goed. Het is een club van intelligente en vriendelijke mensen. Op de werkvloer ervaar ik een openheid tussen collega’s en de bereidheid om elkaar verder te helpen. Significant Synergy is een veilige omgeving die mij het vertrouwen en de mogelijkheden geeft om mij verder te ontwikkelen. Ik voel me dan ook vanaf dag één op mijn plek.” 

Naast je rol als adviseur ben je ook actief in de politiek. Leg uit?

“Als medisch ethicus denk ik graag na over grote vraagstukken: wat is kwaliteit van leven? En wat is goede zorg? Ik verdiep me graag in gezondheid-gerelateerde uitdagingen.”

“In februari vorig jaar ben ik aangetreden als Bestuurslid bij D66 is Amstelveen. Ik hoop met mijn politieke kennis en gevoel, in combinatie met bestuurlijke ervaring, een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de partij in Amstelveen en mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij.”