Ajax herbenoemt CFO (en ex-PwC’er) Susan Lenderink

17 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Susan Lenderink is sinds tweeënhalf jaar CFO bij voetbalclub en huidige landskampioen Ajax. Hoewel haar termijn officieel in 2023 zal aflopen, is nu al bekendgemaakt dat de voormalig PwC'er er nog drie jaar aan mag vastplakken.

In een LinkedIn-post reageert Lenderink enthousiast op haar herbenoeming: “Ik werk hier nu tweeëneenhalf jaar met veel plezier. Het directieteam waar ik onderdeel van uitmaak werkt goed samen. Ik merk dagelijks dat we complementair zijn aan elkaar… Ik ben blij met het in mij gestelde vertrouwen en heb veel zin in de komende jaren bij Ajax.”

Voordat ze in 2019 begon bij de Amsterdamse godenzonen werkte Lenderink voor warenhuisketen De Bijenkorf, waar ze in 2012 aan de slag ging als Financial Controller en voor haar vertrek zo’n zeven jaar de rol van CFO vervulde.

Susan Lenderink, CFO Ajax

In haar vroegere loopbaan werkte Lenderink enkele jaren voor accountants- en advieskantoor PwC, na het afronden van haar studie economie (UvA). Als Senior Associate hield ze zich onder andere bezig met auditing en het controleren van de boekhouding voor opdrachtgevers.

In 2015 gaf Lenderink in een interview aan “een leerzame tijd” te hebben gehad bij het kantoor. “Want het biedt je de mogelijkheid in een korte tijd een kijkje te nemen in de keuken van grote bedrijven.” Toch zocht ze na drie jaar iets anders, want als adviseur neem je geen beslissingen. “En ik wilde graag zélf aan de knoppen zitten.”

Die kans kreeg ze bij De Bijenkorf, dat ze uiteindelijk in 2019 verliet voor haar CFO-rol bij Ajax. Lenderink, die Jeroen Slop opvolgde, gaf destijds aan: “Ajax legt de lat graag hoog en zo zit ik ook in elkaar. En ik heb een hekel aan verliezen. De sportieve cultuur van de club past bij mij en ik haal het meeste voldoening uit teamprestaties. Dus ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe collega’s te gaan samenwerken en met elkaar succesvol te zijn.”

Tweeënhalf jaar later kan worden vastgesteld dat die samenwerking wederzijds is bevallen. Ajax RvC-president-commissaris Leen Meijaard spreekt vol lof over Lenderink. “Susan is eindverantwoordelijk voor het financiële beleid, de financiële verslaglegging en de financiële en administratieve organisatie en die rol vervult zij met verve. Daarnaast drukt zij een belangrijk stempel op de professionalisering van de groeiende organisatie die Ajax is.”

“Ook is zij de stuwende kracht achter het ontwikkelen en realiseren van de meerjarenplannen van de club. Wij zijn voor de continuïteit van de organisatie en het functioneren van het directieteam erg blij dat wij haar langer kunnen vastleggen”, besluit Meijaard.