Ajax voegt financieel specialist Staan toe aan partnernetwerk

30 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Landskampioen Ajax breidt zijn samenwerking met financieel advies- en interimbureau Staan uit.

In januari van vorig jaar besloten Ajax en Staan een samenwerking te starten. Staan is een specialist in finance & control en ontzorgt opdrachtgevers op dat gebied met advies, tijdelijke capaciteit en werving & selectie. De afgelopen anderhalf jaar heeft Staan Ajax onder meer geholpen met het vinden van nieuw financieel talent en met het herzien van de financiële planning en forecasting, met het oog op de corona-impact op het betaalde voetbal.

Die ondersteuning was naar tevredenheid van Ajax, want sinds deze week mag Staan – een van de snelst groeiende bedrijven van ons land – zich voor de komende twee seizoenen een ‘Official Supplier’ van de voetbalclub noemen. De focus van het partnership blijft liggen op finance en business intelligence.

Danny ’t Hoen en Menno Geelen

Menno Geelen, commercieel directeur bij Ajax: “We hebben Staan leren kennen als ambitieuze professionals die een scherp oog hebben voor het herkennen van de juiste mensen.”

Met de formele samenwerking schaart Staan zich tussen een exclusief rijtje van andere zakelijke leveranciers als HPE (levert IT-diensten), Lavazza (levert de koffie), Stern en Enterprise (verzorgen de auto’s en leaseoplossingen) en Businessdrukker (verzorgt het drukwerk). De belangrijkste sponsoren van Ajax zijn onder meer Ziggo, ABN Amro en Adidas, en tot de groep bekende partners behoren onder meer biermerk Bud en horlogemerk Hublot.

Danny ’t Hoen, managing director bij Staan, is trots op de erkenning en laat weten dat het bedrijf deze zal gebruiken om verder te werken aan zijn naamsbekendheid. “Het partnership met Ajax geeft ons de mogelijkheid om ons te associëren met succesvol presteren en onze naam onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Tevens willen we aan het indrukwekkende zakelijke netwerk van Ajax bewijzen dat we de juiste mensen op de juiste plek weten te zetten.”

Het eerste mannenelftal van Ajax bereidt zich momenteel voor op het nieuwe seizoen 2021/22, dat op 7 augustus wordt afgetrapt met het duel voor de Johan Cruijff Schaal. Ajax neemt het hierin op tegen aartsrivaal PSV.