Terugblik op het afgelopen jaar door Valcon consultants

17 december 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In een jaar tijd kan veel veranderen. Met drie consultants van Valcon blikken we terug op het afgelopen jaar en kijken we uit naar het volgende jaar.

Jeroen Bos is sinds begin dit jaar aangesloten bij Valcon als partner om de Financial Services-sector verder uit te bouwen. In zijn eerste weken bij het bureau kwam hij hierbij gelijk voor een grote uitdaging te staan, namelijk om dit te doen midden in de fusie van First Consulting, Viqtor Davis en Valcon.

“Zo krijg je in week 2 ruim 200 mensen erbij die je moet leren kennen, dus een saaie start was het zeker niet.” Maar na deze uitdagende start is Jeroen trots op een zeer snelle en goede integratie, alsmede de groei van de Financial Services-sector binnen Valcon die hij ziet als gevolg van de heldere strategie die gedurende het jaar is uitgedacht: “Dat er nu een volwaardige praktijk staat, waar ook het plezier vanaf straalt, dat is gewoon ontzettend gaaf om te zien.”

Jeroen Bos, Bianca Beerepoot, Jeroen Grootnibbelink - Valcon

Een ander hoogtepunt van Jeroen is het promotie celebration event, waar hij als kersverse partner voor uitgenodigd was: “Op dat evenement voelde je gewoon de echte Valcon-cultuur, waar het allemaal om draait. Als je bij elkaar komt voel je de hartslag van het bedrijf.”

Op de vraag of er voor het komende jaar dan ook evenementen op de planning staan antwoordt Jeroen ook met een volmondig ‘ja!’. Het stuk ‘play hard’ hoort volgens hem ook bij het leven van een consultant en zorgt ervoor dat je echt een team wordt waarmee veel synergie te halen is.

Door de kruising van sectorkennis en kennis op het gebied van consulting, data en technologie binnen Valcon ziet Jeroen mooie kansen voor het nieuwe jaar: “In 2022 kunnen we in de volle breedte nog gavere projecten gaan doen en nog meer impact maken bij onze klanten en daarbij ook de Financials Services-sector binnen Valcon verder uitbouwen.”

Bianca Beerepoot werkt bijna twee jaar bij Valcon als Mendix-consultant. Naast haar projectwerk zit ze binnen Valcon in het social media-team en helpt ze mee bij de UX Design Guild. Ondanks het vele thuiswerken heeft Bianca toch een goed jaar gehad: “Valcon heeft veel aandacht gehad voor thuiswerken en heeft constant gezorgd dat het werk steeds leuk blijft. Zo heeft een collega zelf een koffiedate-app gebouwd, waarmee collega’s gekoppeld werden met een andere collega in de buurt voor een koffiewandeling.”

Ook voor haar is de fusie een van de hoogtepunten. “Dit biedt extra kansen. Het samenwerken met de collega’s van de Nordics zie ik als een goede aanvulling op ons als developers”. Bianca heeft zelfs het afgelopen jaar mee mogen werken met twee projecten voor een gemeente in Zweden en is samen met negen Nederlandse collega’s naar Kopenhagen gegaan in het kader van de integratie.

Tijdens dit bezoek heeft ze haar Nordics-collega’s meer verteld over onder meer Mendix en de werkwijze binnen Nederland.

In 2022 wil Bianca zichzelf verder ontwikkelen om uiteindelijk Mendix-expert te worden en wil ze graag meer focussen op UX binnen haar projecten. Ze wil daarnaast ook bijdragen aan de groei van de UX guild binnen Valcon, door ervoor te zorgen dat de guild een groter onderdeel zal worden binnen de low-code-projecten. “Met als doel om in de toekomst nog meer kwaliteit te bieden.”

Jeroen Grootnibbelink werkt ruim 10 jaar bij Valcon en is als partner verantwoordelijk voor de master data management-capability bij Valcon. Hij heeft 2021 als een bijzonder intensief jaar ervaren, waarin Valcon druk is geweest met de fusie en veel klanten heeft bediend op een drukke markt.

Jeroen is trots op hoe de organisatie dit heeft aangepakt: “We hebben mooie projecten bij klanten gedaan en een succesvolle integratie neergezet.”

De dynamische markt stond in 2021 centraal, waar er meer vraag dan aanbod was. Dit zorgde voor een spanningsveld, ook in Jeroens werkveld. “Hierdoor werd er soms veel van onze consultants gevraagd. Ondanks dit spanningsveld blijven onze consultants gefocust op impact maken bij de klant én persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is er een fijne werksfeer, collega’s worden, ook online, snel in een nieuw team opgenomen, groeien door en leren snel.”

“De wens voor 2022 is dat er een goede balans in vraag en aanbod op de markt komt, zodat we optimaal klanten kunnen blijven bedienen en onze consultants het beste uit zichzelf kunnen halen.”

Positieve terugblik

Hoewel alle drie de consultants een ander jaar achter de rug hebben en hun eigen hoogtepunten hebben beleefd, zijn ze allemaal op een bepaalde manier ‘geraakt’ door de fusie. De gemene deler: ze zijn alle drie positief over het verloop van de integratie en ze zien kansen voor 2022 en de jaren daarna.