Mark de Jonge en Sjors van der Zee partner bij Bain & Company

22 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft zijn Financial Services-praktijk in Nederland versterkt met twee voormalige partners van Roland Berger: Mark de Jonge en Sjors van der Zee.

“Ik ben zeer verheugd dat Mark en Sjors ons team komen versterken. Hun komst versterkt de concurrentiekracht van onze lokale Financial Services-praktijk en hun expertise en sterke netwerk in de lokale markt zijn van grote waarde voor onze EMEA- en wereldwijde business”, geeft Véronique Pauwels aan, Managing Partner van Bain & Company in Nederland.

De Jonge en Van der Zee brengen samen meer dan dertig jaar aan ervaring in strategy consulting mee naar Bain & Company – een van ’s werelds leidende strategiekantoren (Bain telt 12.000 consultants en staf in circa 40 landen).

Mark de Jonge en Sjors van der Zee partner bij Bain & Company

Beide professionals kunnen bogen op diepgaande expertise in het begeleiden van strategische transformaties in het bank- en verzekeringswezen. Ook werkten ze allebei eerder jarenlang bij Roland Berger.

Mark de Jonge was eerder senior partner bij het van oorsprong Duitse strategy consultancykantoor en leidde de Financial Services-praktijk. De Jonge is gespecialiseerd in het bank- en verzekeringswezen en ondersteunt bedrijven en organisaties bij innovatie van het businessmodel, het versnellen van groei en digitalisering van het operating model.

Eerder in zijn loopbaan werkte De Jonge onder meer voor Quintel Strategy Consulting (overgenomen door Kearney in 2011) en Arthur D. Little (’s werelds oudste management consultancykantoor).

Sjors van der Zee begon zijn strategy consulting loopbaan bij Roland Berger in 2006 en groeide in 2017 door naar een partnerrol. Ook hij heeft een sterke focus op strategische transformaties binnen het bank- en verzekeringsdomein, in het bijzonder op operating model-transformatie, kostenreducties en commerciële due diligence.

Met de twee aanstellingen verwelkomt Bain & Company dit jaar alweer zijn vijfde en zesde nieuwe partner binnen het managementteam in Amsterdam. Eerder dit jaar voerde het al benoemingen door van Aleksander Lyngvi, Daniëlle Stekelenburg, Daan van Ginneken en Velu Sinha.