Nieuw platform voor interimmers van start: Rooss-Interimmers.nl

18 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Nederland is een nieuwe marktplaats voor interim-managers en freelancers rijker: Rooss-Interimmers.nl.

Ons land kent tientallen marktplaatsen voor interim-professionals, van de bekendere labels als Freelancer.nl, PlanetInterim.nl en Yellow en de marktplaatsen van grote intermediairs, tot minder bekendere sites die zich op een bepaald nichesegment storten. Toch zag Rozemarijn Struyck – oprichter van Rooss-Interimmers.nl en zelf een ervaren interimmer – ruimte op met een nieuw concept te komen.

Opvallend aan Rooss-Interimmers.nl is dat het platform geen fee rekent aan opdrachtgevers (voor het werven) en ook geen zoek- of matchingskosten in rekening brengt. Wat is dan haar doel? “Direct sourcing voor werkgevers en freelancers makkelijker en tegen lagere kosten mogelijk maken”, legt Struyck uit.

Rozemarijn Struyck, Oprichter van Rooss-Interimmers

“Ik ben ervan overtuigd dat het traditionele businessmodel waarbij de werkgever betaalt voor het zoeken of de match, hen belemmert in het zelf snel vinden van een passende interimmer.” Bij Rooss-Interimmers.nl wordt de formule omgedraaid: de interimmer betaalt, hoewel dat een fractie is van de waarde van de opdracht die ze vervolgens kunnen binnenhengelen.

Beschikbare professionals betalen eenmalig €7,50 om hun profiel drie maanden op de site te tonen. “Dat is de gangbare periode om een nieuwe opdracht te vinden. Bij een match maken zij zelf afspraken met de werkgever en is er geen fee-afdracht of een vergoeding voor Rooss-Interimmers.nl”, aldus Struyck.

Om het voor opdrachtgevers zo makkelijk mogelijk te maken hoeven zij op Rooss-Interimmers.nl geen registratieproces te voltooien. Werkgevers kunnen direct contact leggen met interimmers, zonder tussenkomst van Struyck of derden. “Tijdens mijn eerdere rollen als HR-manager en corporate recruiter vond ik het proces van op platforms registreren vaak te veel tijd kosten.”

Bovendien stoorde ze zich aan de beperkte zoekmogelijkheden, waardoor het niet eenvoudig is om tot een juiste match te komen. Rooss-Interimmers.nl biedt uitgebreide zoekfunctionaliteiten zoals ervaring in bepaalde branches/specialismes, met grote/kleine bedrijven, met startups en scale-ups, met leidinggeven en nog veel meer.

“Per interimmer wordt de belangrijkste informatie getoond, die recruiters als eerste willen weten. Bij interesse is er een verwijzing naar LinkedIn, want elke interimmer heeft vandaag de dag een uitgebreid LinkedIn-profiel.” Ze vat samen: “Zie het platform als een gezamenlijke marketingsite van interim professionals.”

Momenteel staan bijna 140 beschikbare interimmers op de site. Partijen die op het platform zoeken zijn onder meer Bol.com, RDW, KPMG, GGD, Suez en Eneco.