Pieter van der Vloed doet stap terug bij Aeves Groep

05 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pieter van der Vloed, de Chief Commercial Officer van Aeves Groep, treedt terug uit de directie van het bedrijf. Hij blijft als non-executive board member betrokken bij de inkoopdienstverlener.

In 2011 besloot Pieter van der Vloed samen met Sherief Abdalla (de huidige CEO van Aeves Groep) om samen Aeves te starten. Het bureau begon als een specialist in executive search, en bouwde de dienstverlening gestaag uit naar consultancy, interim, detachering, outsourcing en talentontwikkeling. Vandaag de dag is Aeves Groep een van de grootste allround inkoopdienstverleners van ons land.

De uitbouw werd gerealiseerd door autonome groei en de overnames van sectorgenoten. Het begon met de acquisitie van Benefit in 2016, en drie jaar later werden Het NIC en Procumulator ingelijfd. Met zijn sterke groei wist het bedrijf meerdere jaren achtereen de FD Gazelle award in de wacht te slepen.

Pieter van der Vloed, Non-Executive Board, Aeves Groep

“Ik ben enorm trots wat we met elkaar hebben bereikt de afgelopen tien jaar”, vertelt Van der Vloed. “We begonnen vanuit de spreekwoordelijke zolderkamer met het doel om een bedrijf met duurzaam bestaansrecht te bouwen. Bovenal wilden we een bedrijf neerzetten waar we eensgezind met elkaar hard werken aan mooie opdrachten voor klanten, maar waar ook ruimte is voor plezier en gezelligheid.”

Terwijl het advies- en interimbureau hard is gegroeid en er “veel veranderde”, is “het goede gebleven”, zo geeft de terugtredend bestuurder aan: “Het heeft mijn verwachtingen overtroffen.”

Ondertussen kreeg hij echter ook te maken met gezondheidsproblemen, die hem “confronteerden met de kwetsbaarheid van het leven”, zo legt hij uit. “Gelukkig ben ik nu weer helemaal gezond, maar het zette me aan het denken over de toekomst. Ik heb besloten om een stap terug te doen. Ik wil het komende jaar gebruiken om te heroriënteren en nieuwe paden te verkennen.”

Medeoprichter Abdalla laat weten de keuze van Van der Vloed te respecteren: “Als hechte partners hebben we samen het bedrijf grootgemaakt. Pieter was van grote waarde vanwege zijn enorme drive en sterke relaties met klanten. Hij weet als geen ander wat dienstverlening inhoudt en wist veel klanten voor lange tijd aan het bedrijf te binden. Daarvoor zijn we hem enorm dankbaar. We wensen hem verder veel succes met zijn vervolgstappen.”

Van der Vloed vult aan: “Aeves Groep staat er goed voor. Ik kan de dagelijkse commerciële leiding dan ook met vertrouwen achterlaten. Bovendien stap ik niet helemaal uit, ik blijf betrokken als non-executive board member.”