KPMG benoemt Pascal Hogenboom tot lead partner voor Defensie

20 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft voormalig CEO van Aon Hewitt (en marinier) Pascal Hogenboom benoemd tot lead Advisory partner voor Defensie. In deze rol houdt hij zich bezig met alle adviesdiensten die KPMG biedt aan het ministerie van Defensie.

De 51-jarige Hogenboom brengt uitgebreide ervaring in de consultancy mee naar het Big Four-kantoor. Veel van deze ervaring deed hij op bij Aon, waar hij verschillende managementfuncties bekleedde en als kers op de taart zes jaar lang leidinggaf aan Aon Hewitt (de HR-adviespraktijk van de zakelijk dienstverlener).

De afgelopen jaren was Hogenboom vanuit zijn eigen adviesbureau Arbor Consulting actief als management consultant. Hij adviseerde vooral partijen in de financiële sector, waaronder APG, ABP en Nationale-Nederlanden.

Pascal Hogenboom, Lead Partner Defensie, KPMG

Ook in de wereld van defensie heeft Hogenboom zijn sporen verdiend. Hij startte zijn loopbaan bij het Korps Mariniers en de Air Assault Brigade van de Koninklijke Landmacht. In die periode heeft hij deelgenomen aan missies in Bosnië en Kosovo. In totaal werkte hij bijna zeven jaar voor Defensie, en sinds eind vorig jaar is hij (parttime) reserve officier bij de Koninklijke Landmacht.

“Dankzij zijn brede bestuurlijke en adviserende ervaring en militaire achtergrond is Pascal voor KPMG de ideale collega, die defensieorganisaties kan helpen bij complexe en uiteenlopende uitdagingen op het gebied van vrede en veiligheid. Pascal is bovendien een echte verbinder”, vertelt Edwin Herrie, partner en Head of Advisory bij KPMG.

Hogenboom maakt deel uit van de Public Sector-adviesgroep die onder leiding staat van Paul Dijcks. Over zijn nieuwe uitdaging zegt hij: “Ik ben onder de indruk van de diepgaande kennis, professionaliteit en klantgerichtheid van mijn KPMG-collega’s die ik afgelopen periode al heb mogen ontmoeten. Samen met een geweldig team is het mijn missie een bijdrage te leveren aan vrede en veiligheid voor Nederland en daarbuiten.”

Bij Defensie werken meer dan 40.000 beroepsmilitairen. Ook werken er zo’n 5.000 reservisten bij de marine, landmacht, luchtmacht of marechaussee, bijvoorbeeld in functies op het gebied van ICT, zorg, logistiek en cybersecurity.