Lysias Advies verwelkomt Ferdinand Strijthagen en Catheel Pino

25 oktober 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Lysias Advies, een adviesbureau voor het publieke domein, heeft begin deze maand zijn team uitgebreid met twee nieuwe en ervaren collega’s: Ferdinand Strijthagen en Catheel Pino.

Vanuit Amersfoort werkt Lysias Advies voor opdrachtgevers als het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, GGD’en en andere organisaties die de samenleving dienen. Door hen te ondersteunen dragen de 45 adviseurs “dagelijks bij aan een beter, welvarender, duurzamer en gezonder Nederland”.

Aan deze missie draagt nu ook Ferdinand Strijthagen bij, die jarenlange juridische, beleids- en bestuurservaring meebrengt naar het adviesbureau, waar hij als Senior adviseur is aangesteld. Strijthagen is afkomstig van de GGD Zaanstreek-Waterland, waar hij de afgelopen ruim zes jaar dienstdeed als directeur publieke gezondheid.

Ferdinand Strijthagen, Catheel Pino, Lysias Advies

In zijn loopbaan van meer dan 30 jaar heeft Strijthagen directiefuncties vervuld bij de Schorerstichting en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. Verder bekleedde hij beleidsfuncties bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de ministeries van BZK en JenV, en vervult hij toezichtfuncties in de zorg- en woningcorporatiesector. Gedurende zijn carrière heeft hij bovendien tal van nieuwe organisaties opgezet en gaf hij leiding aan uiteenlopende verandertrajecten.

Over zijn nieuwe werkgever, met wie hij een “wederzijdse klik” voelt, zegt Strijthagen: “Lysias heb ik jaren geleden al leren kennen. Lysias gaat echt voor het belang van de publieke zaak, de adviseurs verdiepen zich daarbij in hun opdrachtgever, leveren kwaliteit en zijn prettig in het contact.”

“Onze opdrachtgevers in het sociaal domein, de publieke gezondheidszorg en jeugdzorg hebben stevige uitdagingen waar ze ons regelmatig bij inschakelen. Met de komst van Ferdinand vergroten we onze mogelijkheden hen daarbij strategisch te adviseren”, laat Marcel Benard, directeur bij Lysias Advies, verheugd weten. “We kennen Ferdinand als een goede professional met hart voor de publieke zaak: een aantal collega’s, onder wie ikzelf, heeft al eerder prettig met hem samengewerkt.”

“Lysias gaat echt voor het belang van de publieke zaak, de adviseurs verdiepen zich daarbij in hun opdrachtgever, leveren kwaliteit en zijn prettig in het contact.”
– Ferdinand Strijthagen

Ook nieuw binnen Lysias Advies is de ervaren juridisch adviseur Catheel Pino, die geldt als een expert in innovatieve financieringsvormen in het publieke domein. “Als juridisch adviseur in publieke financiering wil ik overheden helpen om hun ambities en opgaven te realiseren door de juiste inzet van financiering”, geeft Pino aan, die gedurende haar loopbaan veel ervaring heeft opgedaan in het ondersteunen van overheden met vraagstukken rondom bekostigen en financieren.

“We zien een groeiende behoefte aan expertise op financieringsvragen en hebben daar als Lysias een stevig profiel op ontwikkeld”, laat Lysias-directeur Magdeleen Sturm weten. “Dat leidt tot mooie instrumenten als het Transitiefonds Landbouw en het Ontwikkelfonds voor lokale initiatieven (LISE) in Den Haag. De juridische expertise van Catheel is daarop een mooie aanvulling.”

Eerder in haar loopbaan was Pino betrokken bij de ontwikkeling van een revolverende fondsenstrategie voor de gemeente Rotterdam. Ook schreef ze mee aan een subsidieregeling bewonersinitiatieven voor de gemeente Heemstede en implementeerde ze het afwegingskader publieke financiering binnen de gemeente Den Haag.

“We zien een groeiende behoefte aan expertise op financieringsvragen en hebben daar als Lysias een stevig profiel op ontwikkeld…De juridische expertise van Catheel is daarop een mooie aanvulling.”
– Magdeleen Sturm

De kersverse Lysias-consultant is blij zich aan te sluiten bij een “mooi team van adviseurs” van verschillende achtergronden, dat kan bogen op “ruime expertise in financieringsvraagstukken”. “Wat we overal zien, ook in het openbaar bestuur, is dat alles met elkaar verbonden is. Dat vraagt ook een aanpak en visie die daarop aansluiten. Ik ben ervan overtuigd dat we opgave en instrument nog meer aan elkaar kunnen verbinden, door interdisciplinair te werken en de opgave telkens centraal te stellen.”

“En dat sluit naadloos aan op onze missie en visie”, vult Sturm tot slot aan.