The Hub van Roland Berger: Deelnemers over hun ervaringen

14 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van 16 tot 20 november organiseert strategisch consultancybureau Roland Berger de 2021-editie van de business course ‘The Hub’. Twee voormalig deelnemers – de één is ondertussen consultant bij Roland Berger, de ander is intern – vertellen waarom deelnemen aan het event van grote waarde kan zijn voor elke student die een carrière als strategie consultant ambieert. 

“Ik overwoog om de stap richting strategy consulting te maken. Tijdens een koffiechat met een collega werd ik op de business course The Hub gewezen, voor mij een uitgelezen kans om het werk en vooral Roland Berger als bedrijf beter te leren kennen”, herinnert Cato Kleipool zich, die inmiddels iets meer dan een jaar werkzaam is voor het bureau. 

“The Hub bleek de perfecte manier om te zien wat het werk van een strategy consultant inhoudt, en bovendien een manier om de sfeer te proeven binnen Roland Berger.” 

Cato Kleipool, Joseph Haanstra - Roland Berger

“Vanaf de eerste introductie tot en met de laatste avond was het een combinatie van hard werken en veel gezelligheid. In teams van vier of vijf deelnemers werkten we elke dag aan een case, onder begeleiding van ervaren consultants. Met behulp van masterclasses, brainstormsessies en trainingen werden we begeleid richting het neerzetten van een overtuigende pitch voor een kritische jury.” 

“Tussendoor was er uiteraard genoeg ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Tijdens activiteiten en diners kon je de collega’s van Roland Berger, van consultants tot partners, op een informele manier leren kennen. Zo kwam ook de competitieve aard van velen naar boven tijdens de befaamde pubquiz op donderdagavond, waar het halve kantoor voor leek te zijn uitgerukt.” 

Ook bij Joseph Haanstra verschijnt een glimlach op zijn gezicht als hij wordt gevraagd naar zijn ervaring met The Hub. “Ik hoopte een beter beeld te krijgen van strategy consulting en specifiek Roland Berger beter te leren kennen, nadat ik een positieve indruk van het kantoor had gekregen bij kleinere evenementen. De logische volgende stap leek mij daarom om mee te doen aan The Hub.” 

“Na een leuke introductie waarbij je elkaar wat beter leert kennen, ga je in teams van vijf aan de slag met een uitdagende case. Ieder team wordt begeleid door een consultant, waarbij je ook wordt voorzien van feedback en tips. Verder krijg je masterclasses van partners, interessante trainingen en werk je in vijf intensieve dagen met je team naar de eindpresentatie toe.” 

“Daarnaast is er uiteraard alle ruimte om de andere consultants en collega’s te leren kennen, bijvoorbeeld tijdens de pubquiz en de verschillende diners.” 

“Al met al was The Hub voor mij ontzettend waardevol. Ik heb veel mensen kunnen spreken, zowel pas gestarte consultants als wat meer ervaren mensen binnen het kantoor. Alle vragen die ik vooraf had heb ik aan hen kunnen stellen. Daarnaast heeft de gehele business course mij daadwerkelijk een beter beeld gegeven van strategy consulting en het kantoor zelf.” 

Door de goede ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens The Hub was Haanstra overtuigd over zijn volgende stap. Inmiddels loopt hij sinds het begin van de zomer stage bij het advieskantoor. 

Deelnemen aan The Hub 2021?

Interesse om deel te nemen aan The Hub? Schrijf je in vóór maandag 18 oktober via deze pagina.