'Veranderkundige uitdagingen oppakken vinden we heerlijk'

13 oktober 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Stefan Adema en Yasmin Chaabane, beiden HR-specialist bij Salvéos, helpen organisaties in de publieke sector met uiteenlopende HR-vraagstukken. Een gesprek met het duo over hun vakgebied en werkzaamheden.

Op welke vlakken helpen jullie organisaties met het verder professionaliseren en optimaliseren van hun human resource management?

Stefan: “Dat is afhankelijk van de vraag van de klant. Uiteraard helpen we graag het vraagstuk scherper en breder te doorgronden. We onderzoeken de (strategische) doelstellingen van de organisatie en vinden in ons werk de verbinding met kwaliteiten die medewerkers brengen om die doelen te bereiken. We zijn vooral goed in staat om met een integrale blik naar het vraagstuk te kijken en die kwaliteit wordt ook door onze opdrachtgevers gezien.” 

“Veranderkundige uitdagingen oppakken vinden we heerlijk! Dit doen we samen met de betrokkenen, waarbij we in ons partnerschap ook een zeer actieve rol vervullen om het resultaat daadwerkelijk te bereiken. Soms doen we dat vanuit een opdracht waarin gevraagd wordt een tijdelijke functie waar te nemen, bijvoorbeeld als businesspartner of manager. Een andere keer wordt een sterker beroep gedaan op onze projectmatige kwaliteiten.” 

Stefan Adema en Yasmin Chaabane - Salveos

Stefan geeft momenteel leiding aan een afdeling Bedrijfsvoering waar de HR-discipline een belangrijk deel van uitmaakt. Met dit team is een ontwikkelagenda opgesteld voor de komende jaren in lijn met de strategie van de organisatie. Het team heeft afgelopen jaar grote stappen gezet in het vormgeven van moderne HR-dienstverlening, naar grote tevredenheid van de klanten. 

Binnenkort draagt hij de afdeling over en gaat hij bij dezelfde opdrachtgever aan de slag in de rol van projectleider van een belangrijk veranderprogramma. 

HR staat binnen de publieke sector volop in de schijnwerpers. Wat zijn thema’s die volgens jullie veel spelen in 2021?

Yasmin: “De uitbraak van Covid-19 heeft ook in 2021 impact op de manier waarop we werken. We zien dat het versterken van de sociale cohesie tussen werkgever en medewerkers en medewerkers onderling daardoor een belangrijk vraagstuk is.” 

“Daarnaast moeten werkprocessen ingericht zijn op een meer digitale wijze van werken en zien we dat er een nieuwe balans wordt gezocht tussen thuiswerken en elkaar ontmoeten op de werkplek. Tot slot is het welzijn van medewerkers een belangrijk thema dat werkgevers niet uit het oog mogen verliezen.” 

Hoe onderscheiden jullie je van andere HR-dienstverleners in de markt?

Stefan: “Alle consultants HRM van Salvéos hebben een goede integrale, bedrijfskundige achtergrond met scherpte op het HR-vakgebied. Zij voegen waarde toe doordat ze goed van HR-trends op de hoogte zijn, denken in mogelijkheden en een betrokken en proactieve houding hebben waarmee ze zorgen dat het resultaat daadwerkelijk wordt behaald.” 

“Een mooi voorbeeld hierbij is het opzetten en uitvoeren van een omvangrijke wervingscampagne voor een opdrachtgever. Via verschillende uitingen in de media kon worden overgebracht waarom deze organisatie zo belangrijk is voor de toekomst van Nederland en kandidaten wilden hier graag deel van uitmaken. Met een korte doorlooptijd werden alle vacatures ingevuld en het door ons ontwikkelde onboardingprogramma zorgde ervoor dat de nieuwe collega’s snel hun weg vonden in de organisatie.”

Wat maakt het werken bij Salvéos leuk?

Yasmin: “We zijn een enorm hecht en betrokken team. Ondanks ons drukke bestaan bij het uitvoeren van onze opdrachten voelen we een sterke behoefte elkaar op te zoeken. Dat geldt niet alleen tussen de consultants HRM, maar ook richting de consultants van de andere vakgebieden binnen Salvéos.”

“Zo ontmoeten we elkaar standaard elke twee weken om te delen hoe het op de opdracht gaat, een deskundige te horen spreken over een interessant thema of om door middel van intervisie nieuwe inzichten te krijgen. Buiten die vergaderingen vinden we elkaar ook om te sparren of te sporten met een collega die dezelfde interesse deelt.”

“Salvéos stimuleert onze ontwikkeling door opleidingen te faciliteren en ons als groep verder te brengen. Leuke ontspannende activiteiten zoals samen wintersporten horen daar uiteraard ook bij. Kortom, we leren van elkaar, houden elkaar scherp en hebben vooral ook veel plezier samen!”