Hillfive lanceert online Lean Yellow Belt-training

08 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Hillfive lanceert volgende week een volledig online certificeringstraining voor de Lean Yellow Belt.

Lean is een van de meest populaire methoden voor organisaties om hun processen te verbeteren en een blijvend resultaat te realiseren. Hillfive is al jaren actief in het lean-domein en weet uit eerste hand welke impact lean kan hebben voor het verbeteren van de bedrijfsvoering en klantprocessen. “Lean zorgt voor een veranderde mindset die grote resultaten en omwentelingen in bedrijven kan veroorzaken”, legt Hans Spitsbaard uit, partner bij HillFive.

Voor professionals die een lean-manier van werken willen omarmen, zijn er verschillende certificeringen beschikbaar. De houders van een ‘Lean Yellow Belt’ kunnen aantonen dat zij vaardig zijn in het gebruik van lean, en de methodologie succesvol kunnen toepassen.

Lean Yellow Belt training van Hillfive

Vooral dat laatste is nog altijd een struikelblok binnen sommige organisaties, vertelt Spitsbaard. “Veel medewerkers hebben goede ideeën voor verbeteringen in de manier van werken en de werkprocessen. Managers ondersteunen die ideeën vaak wel, maar beide partijen weten niet goed hoe ze die ideeën kunnen omzetten in praktijk.”

Voor teams die met deze uitdaging kampen kan de Lean Yellow Belt uitkomst bieden. “Niet alleen zorgt deze voor de benodigde kennis om met lean aan de slag te gaan, maar het zorgt ook voor de handvatten om hun eigen werk in de praktijk continu te verbeteren. Met een Lean Yellow Belt kunnen zowel medewerkers en managers snel aan de slag met kleine en grote verbeteringen op de werkvloer”, aldus Spitsbaard.

Hillfive, een adviesbureau uit Zeist, helpt organisaties met het behalen van hun Lean Yellow Belt. In slechts vier uur tijd kunnen cursisten de certificering behalen, en dat volledig online. Spitsbaard: “De training (geaccrediteerd door het LCS) is volledig online en individueel te volgen. De opbouw is interactief, bevat veel praktijkvoorbeelden en zorgt voor een energieke leerervaring.”

“Tijdens de cursus ontwikkel je een lean-mindset en leer je verspilling begrijpen en hoe dit opgelost kan worden. De basis voor een blijvende prestatieverbetering wordt gelegd en je wordt gemotiveerd om met eigen initiatief veranderingen te initiëren.”

Cursisten die een Yellow Belt hebben behaald kunnen een Green Belt als vervolgopleiding volgen bij Hillfive. “Hier leer je niet alleen theorie, maar ga je ook direct praktisch aan de slag met een substantieel verbeterproject, waardoor je meetbare impact maakt op jouw organisatie”, zegt Spitsbaard. Deze cursus is in een fysieke of gedeeltelijk online variant te volgen.