Baker Tilly Corporate Finance adviseert Hagemans bij transactie

29 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Vastgoedonderhoudsbedrijf Hagemans heeft een investeerder aan boord gehaald: Axeco Participaties. Baker Tilly Corporate Finance begeleidde Hagemans tijdens de transactie met het private equity-bedrijf.

Voor Hagemans is het partnership onderdeel van zijn bredere oriëntatie rondom bedrijfsopvolging. “We zijn 60 en 56 jaar en hebben allebei geen kinderen”, vertelt Carel Hagemans, samen met broer Rob Hagemans de derde generatie ondernemers binnen het Gelderse familiebedrijf. “De tijd is aangebroken om Hagemans het best mogelijke toekomstperspectief te bieden.”

Omdat er geen perspectief was voor opvolging binnen de familie gingen de broers op zoek naar een alternatief. “Bij het zoeken naar de juiste partner hebben we vooral gekeken naar het ontwikkelingspotentieel op de lange termijn”, legt Carel uit. “We zijn beslist niet over één nacht ijs gegaan. Uiteindelijk hebben we met volle overtuiging gekozen voor Axeco Participaties. Het is een club waarbij we ons thuis voelen, omdat hier visie, vakmanschap, maatschappelijke betrokkenheid én financiële slagkracht bij elkaar komen.”

Hagemans trekt Axeco Participaties aan als investeerder

Het in Nijmegen gevestigde Hagemans biedt integrale dienstverlening voor vastgoed op het gebied van planmatig en groot onderhoud en renovatie en focust volledig op woningcorporaties. Het bedrijf is vooral actief in de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland.

Met Axeco Participaties als partner is de continuïteit van Hagemans gewaarborgd. “Hagemans staat er prachtig voor en we blijven de dingen doen waar we goed in zijn: samen met woningcorporaties en ketenpartners werken aan het onderhouden, verbeteren en verduurzamen van sociale huurwoningen. Toekomst geven aan bestaand bezit, met veel aandacht voor de belangen van de bewoners.”

Verdere groei

Ook kan het bedrijf onder de vleugels van de investeerder werken aan verdere groei. “Omdat de opgave waar corporaties voor staan steeds groter en complexer wordt en de gemiddelde projectomvang alsmaar groeit, speelt omvang en schaal vaker een rol. Met deze stap worden onze draag- en slagkracht simpelweg groter en zijn we in staat onze dienstverlening verder uit te breiden.”

Hierbij zal Hagemans kunnen putten uit de expertise en het netwerk van Axeco Participaties binnen het onderhoudsdomein. De investeerder heeft ook belangen in de onderhoudsbedrijven Heko (regio Zuid-Holland) en ToekomstGroep (regio Noord-Holland). “Dit biedt ons een krachtig platform, dat toegerust is voor de grote opgaven waar de klanten van Hagemans voor staan.”

Gedurende het overnameproces werd Hagemans bijgestaan door het Corporate Finance-team van Baker Tilly. Lorijn van Leersum en Tijmen Bloom hebben de aandeelhouders en directie van Hagemans begeleid in het overnameproces, van waardebepaling tot en met de onderhandelingen en effectuering van de transactie.