Nieuwe eigenaar voor onderhoudsbedrijf Van Kooten

02 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maarten Timmermans is de nieuwe eigenaar van Van Kooten Schilders, een onderhoudsbedrijf uit Ridderkerk. Bij de overname werd Timmermans bijgestaan door Marktlink.

Familiebedrijf Van Kooten Schilders is al ruim 100 jaar actief met onderhoud van vastgoed. Terwijl de naam van het bedrijf zijn achtergrond in schilderwerk aanduidt, heeft Van Kooten de afgelopen jaren zijn diensten breder getrokken. Zo is het bedrijf ook actief in bouwkundig en timmerwerk, betononderhoud, metaalconservering, coating en verduurzaming van onderhoud. 

Het onderhoudsbedrijf is vooral actief in de regio groot-Rotterdam, en mag verschillende gemeentes, projectontwikkelaars, woningcorporaties, VvE’s en bedrijven tot zijn klantenkring rekenen. De afgelopen twaalf jaar is het bedrijf geleid door Ido Snel, die het bedrijf in 2006 overnam van de familie Van Kooten. De familie had het bedrijf verkocht aangezien de directeur-grootaandeelhouder zijn pensioensgerechtigde leeftijd had bereikt en het binnen de familie aan opvolging ontbrak.

Nieuwe eigenaar voor onderhoudsbedrijf Van Kooten

Snel heeft nu besloten een stap terug te doen en zijn aandelen over te dragen aan Maarten Timmermans, die hiervoor bedrijfsleider was van een vastgoedonderhoudsbedrijf uit Zwijndrecht. Timmermans had de ambitie om te ondernemen, en na het afronden van een management buy-in heeft hij nu zijn droom verwezenlijkt. Snel over zijn opvolger: “Zijn achtergrond, DNA en ervaring passen uitstekend bij dit prachtige familiebedrijf. Met Maarten is de juiste persoon aangetrokken om de volgende stap te maken.” 

Verdere uitbreiding

Kort na het bekendmaken van de deal, heeft Timmermans aangekondigd dat al het personeel behouden blijft en dat hij mikt op het verder uitbreiden van het bedrijf. “Van Kooten Schilders is een gerenommeerd bedrijf met een jarenlang trackrecord. De klanten vertrouwen op onze gespecialiseerde dienstverlening en dat zal ik als nieuwe eigenaar waarborgen en verder uitbouwen. We zien in de regio ruimte voor groei, dit willen we realiseren door het aantrekken van vakspecialisten die we intern willen opleiden. Personeel is van essentieel belang voor het leveren van kwaliteit, en dus blijven we investeren in de kennis van onze medewerkers zodat deze aansluit bij de behoefte van onze opdrachtgevers.” 

De management buy-in werd begeleid door Marktlink. Opmerkelijk detail: dealmaker Ronald van der Graaf was twaalf jaar geleden ook al de adviseur die de vorige management buy-in realiseerde. “Met name de maakindustrie en de bouw- en onderhoudssector zijn uitermate geschikt voor toetredende aandeelhouders, mede door invulling te geven in het opvolgingsvraagstuk dat momenteel bij veel ondernemers speelt.” 

Voormalig eigenaar Snel gaat zich de komende periode meer richten op zijn activiteiten als projectontwikkelaar. Hij blijft als adviseur betrokken bij Van Kooten Schilders.