Hospitality Group organiseert een course voor FM-talenten

19 augustus 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Dit najaar gaat de FM Talent Course van Hospitality Group van start. Gedurende een periode van zo’n zes maanden vinden verschillende sessies plaats waar jonge facility management-professionals inspiratie kunnen opdoen en van ervaren vakgenoten én elkaar kunnen leren over het vakgebied. Elise van Beek en Hielke Veldhuis, Community Managers bij Hospitality Group, vertellen over het nieuwe programma.

De wereld van facility management is volop in beweging. Het nieuwe werken heeft door corona nóg een extra impuls gekregen en wereldwijd kijken organisaties met een andere blik naar de functie van hun kantoor.

“Er liggen binnen het facilitaire werkveld talloze kansen voor jonge talenten om het verschil te maken. De FM Talent Course is ontwikkeld om ze daar een handje bij te helpen. We zijn ervan overtuigd dat het enorm waardevol is om te leren van vakgenoten en andere facilitaire organisaties, juist aan de start van je carrière!”

Hospitality Group organiseert een course voor FM-talenten

Het programma is speciaal voor FM’ers met maximaal vijf jaar werkervaring. “We bieden ze de kans om even uit hun dagdagelijkse werkzaamheden te stappen en geïnspireerd te worden door wat er ‘buiten’ gebeurt, én door elkaar”, vertelt Veldhuis. “Samen met vakgenoten die in dezelfde fase zitten worden de deelnemers getriggerd om te groeien op persoonlijk en professioneel vlak.”

De vele facetten van facility management

De course – die loopt van september tot en met maart – bestaat uit drie deep dives en een afsluitende inspiratietour. Daarin wordt ingezoomd op de vele facetten van facility management. “Van het brede facilitaire werkveld tot de FM-organisatie, services, de gebruiker, de werkomgeving én de FM-talenten zelf”, aldus Veldhuis.

De eerste deep dive staat in het teken van kennismaking: “Wie is wie en wat houdt iedereen bezig?” De deelnemers zijn te gast in het kantoor van Coca-Cola in Rotterdam. “Coca-Cola heeft oude panden nieuw leven ingeblazen door onder meer slimme technologieën, duurzaamheidstoepassingen en een grote diversiteit aan werkplekken. Alles om creativiteit, transparantie en connectiviteit te stimuleren.”

Tijdens de tweede deep dive neemt de ervaren facilitair manager Nannette Unger de FM-talenten mee in wat haar drijft in haar werk. Van Beek: “Unger heeft de leiding over het facilitaire proces bij Jacob Douwe Egberts. Ze deelt wat haar energie geeft en hoe zij vanuit verschillende rollen de samenwerking aangaat. Tegelijk daagt ze de deelnemers uit hetzelfde te doen.” Tijdens deze deep dive gaan de FM-talenten ook aan de slag met hun eigen drijfveren.

De derde sessie gaat over de duurzaamheidslessen van de crisis. “Nu we terugverlangen naar kantoor maar ook de voordelen kennen van thuiswerken, is het tijd om na te denken over het werkconcept van de toekomst”, aldus Van Beek. Daarvoor gaan de deelnemers inspiratie opdoen bij het vernieuwde Pharos-kantoor, “met verf die CO2 opneemt, ramen die energie opwekken, eten dat je fit houdt en nog veel meer”.

De inspiratietour vindt plaats in Conference Centre Beurs van Berlage. Veldhuis: “Het rijksmonument aan het Damrak is een plek waar elke dag events worden georganiseerd in een vijfsterrenjasje. Maar midden in het hart van onze hoofdstad brengt dat ook de nodige facilitaire uitdagingen met zich mee. Hoe lever je daar topkwaliteit terwijl je ook nog eens rekening moet houden met allerlei soorten klanten en gebruikers?”

Community

Gedurende de course bouwen de deelnemers samen met Hospitality Group “een hechte community van FM-talenten”, vertelt Van Beek. “Uiteraard wordt de laatste sessie afgesloten met een gezamenlijke borrel.”

“Maar ook daarna kunnen de deelnemers makkelijk met elkaar in contact blijven, juist omdat zij elkaar tijdens de course goed leren kennen”, vult Veldhuis tot slot aan.