Jerome Teerlink verbindt zich aan zorgpraktijk van Boer & Croon

27 juli 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Jerome Teerlink heeft zich als Associate Partner verbonden aan de zorgpraktijk van Boer & Croon. Hij brengt 25 jaar aan ervaring in het vlottrekken van gezondheidszorgorganisaties mee naar het managementbureau.

“Als ik ergens binnenkom is er altijd wel iets aan de hand”, vertelt de doorgewinterde interimmanager, “een voorganger die disfunctioneert, een implementatietraject dat is vastgelopen of een opdrachtgever die door een teveel aan projecten het overzicht is kwijtgeraakt. Mijn taak is dan om allereerst te zorgen voor het herstel van rust en vertrouwen en van daaruit ontwikkelgericht werken aan een toekomstperspectief.”

Zijn werk gaat echter verder dan crisismanagement. “Ik vervul senior managementposities in de curatieve sector, met de nadruk op verandermanagement, met name gericht op implementatie van managementherstructurering. In toenemende mate is daar het vormgeven van samenwerkingsverbanden bijgekomen.”

Jerome Teerlink, Associate Partner, Boer & Croon

“Ook wel kenmerkend voor de portefeuilles waar ik verantwoordelijk voor ben, anders dan klassiek crisismanagement, is het creëren van een voedingsbodem om nieuwe ontwikkelingen vorm te geven. Nadat de brand is geblust een nieuwe lijn uitzetten in een streven naar continuïteit. Mijn leidraad is altijd het vormgeven van een veilige en doelmatige patiëntenzorg. Van oorsprong ben ik basisarts, dus dat komt op de eerste plaats.”

Vertrouwen terugbrengen

Onlangs rondde Teerlink alweer zijn twintigste opdracht af bij een topklinisch ziekenhuis. “Wat ik daar heb aangetroffen was een ziekenhuis dat echt in crisis verkeerde. Op basis van een advies van een consultancybureau was 100 fte de wacht aangezet. Er was sprake van negatieve publiciteit en de werksfeer was ronduit slecht. Mensen hadden totaal niet het gevoel dat er naar ze werd geluisterd.”

Genoeg werk aan de winkel dus. “In eerste instantie heb ik er samen met de medische managers en de afdelingshoofden van de longziekten en interne geneeskunde voor gezorgd dat de patiëntenzorg, ondanks het feit dat daar zoveel verpleegkundigen ontslagen waren of zelf waren opgestapt, te continueren.”

“Om dat te bewerkstelligen ben ik zoveel mogelijk zichtbaar aanwezig geweest op de werkvloer en heb ik sessies georganiseerd met de verpleegkundigen en arts-assistenten. In eerste instantie om met elkaar door te spreken wat er gebeurd was, maar vervolgens om de blik te richten op de toekomst. Het vertrouwen terugbrengen en opnieuw enthousiasmeren.”

Leuke mix van mensen, ervaringen en energie

Sinds vorige maand versterkt Teerlink als Associate Partner de zorgpraktijk van Boer & Croon. “De toegevoegde waarde van de Interim Managers die Boer&Croon inzet is groot. Het zijn altijd mensen met een breed referentiekader die gewend zijn om onder moeilijke omstandigheden aan de slag te gaan, rust te brengen en lijnen uit te zetten.

“Het feit dat je deel uitmaakt van dit netwerk betekent ook dat je toegang hebt tot expertise. Het is goed om kennis en ervaringen te delen”, voegt hij toe. “Ook de combinatie van Partners, Associate Partners, Young Executives en Managers levert een leuke mix op van mensen, ervaringen en energie.”