Rijnconsult investeert in team en trekt acht professionals aan

15 juli 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

2021 is pas net op de helft, maar organisatieadviesbureau Rijnconsult heeft sinds de start van het jaar alweer acht nieuwe medewerkers aangetrokken.

Terwijl de adviesbranche zich nog altijd in onzekere tijden bevindt, nam Rijnconsult begin dit jaar het bewuste besluit om tegen de stroom in juist te investeren in het team. “We zijn al met al goed door de crisis gekomen”, vertelt Eveline van Westerop, die samen met Boris Gooskens de directie van Rijnconsult vormt.

“Onze toekomstvisie is nog steeds om groei te realiseren en we besloten om, ondanks de crisis, juist nu alvast te investeren in nieuw talent om klaar te zijn voordat de markt weer zou aantrekken. Sinds begin dit jaar merken we ook dat de vraag naar onze expertise toeneemt.” 

Rijnconsult investeert in team en trekt acht professionals aan

Het Utrechtse bureau helpt zijn opdrachtgevers op hoofdlijn met zes thema’s op organisatieadvies: ketens en netwerken, strategie, processen, besturing en inrichting, leiderschap en mens- en teamontwikkeling (Rijnconsult werd begin dit jaar nog verkozen tot het beste managementadviesbureau van ons land).

Naast organisatieadvies is Rijnconsult er via zusterbedrijf Rieken & Oomen ook voor vraagstukken op het gebied van interimmanagement en werving & selectie  Klanten zijn vooral actief in de (semi-)publieke sector, zoals overheid, zorg, onderwijs en woningcorporaties. Ook werkt het bureau voor partijen in de agri & food en industrie. 

Om “voor de troepen uit te lopen” (de meeste concullega’s zijn zich pas later weer gaan roeren op de arbeidsmarkt) zette Rijnconsult vol in op de jacht naar nieuw toptalent. “We zijn ontzettend blij dat we deze acht professionals aan ons hebben weten te binden”, zegt van Westerop.

De nieuwe teamleden zijn Berend Mutsaers en Bianca Meekers (team Binnenlands Bestuur), Danny Huisman en Andrea Wotte (Zorg), Anneke Bergsma (Agri & Food) en Johan Sinnema (Real Estate). Rieken & Oomen zag Kimberly van der Wolf en Tamara Hoogsteder de gelederen versterken.

Het besluit om werving hoog op de agenda te zetten bouwt voort op Rijnconsults bredere visie op talentmanagement. Het kantoor besteedt “altijd zorgvuldig aandacht” aan de eigen mensen en de investeringen die worden gedaan om te zorgen dat zij zich op hun plek voelen en kunnen floreren in hun rol.

Tijdens de crisis bleef Rijnconsult trouw aan deze visie. Toen de lockdown medio tot eind vorig jaar op zijn hoogtepunt (of dieptepunt) was, nam het bureau allerlei maatregelen om te zorgen dat het personeel centraal bleef staan en dat het talent kon behouden.

“We zijn met collega’s in gesprek gegaan over de impact van de crisis en het optimaal benutten van onze tijd. Maatwerk stond hierin centraal”, legt van Westerop uit, die toevoegt dat juist in de crisis het unieke eigenaarsmodel (alle collega’s zijn mede-eigenaar) een belangrijke rol speelde in het voelen van gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Ondertussen voelt de directie van Rijnconsult zich gesterkt in haar besluit om daarbovenop in te zetten op groei. Het bureau telt nu een kernteam van circa 40 professionals maar voorziet “nog meer groei in de tweede helft van dit jaar.”

Vooral naar expertise gericht op regionale samenwerking, bezuinigingen en het vereenvoudigen van organisatiestructuren is veel vraag. En door de grote veranderingen in de markt neemt daarnaast de vraag naar interimmers toe.

Meer weten over werken bij Rijnconsult? Op 4 oktober organiseert het bureau een volgende selectiedag.