Rijnconsult lijft werving- en selectiebureau Rieken & Oomen in

23 december 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rijnconsult heeft werving- en selectiebureau Rieken & Oomen overgenomen. Met de overname breidt het organisatieadviesbureau uit Houten zijn dienstverlening op het gebied van interimmanagement en werving en selectie uit. Rieken & Oomen blijft zelfstandig opereren onder de vlag van Rijnconsult.

Met een team van circa 40 adviseurs en managers behoort Rijnconsult tot de grotere organisatie-adviesbureaus van ons land. Het bedrijf, ontstaan in 1978 uit de interne adviesdienst van AkzoNobel, levert naast traditionele adviesdiensten ook interim diensten, waarbij de focus ligt op lean management, leiderschap en ketens & netwerken.

In de afgelopen twee jaar maakte Rijnconsult een sterke groei door in zijn interim praktijk – Rijnconsult Interim Management heeft meer dan 50% groei geboekt in 12 maanden tijd. “De vraag naar tijdelijke invulling van organisatievraagstukken neemt toe”, zegt Jan-Willem van Stijn, partner bij Rijnconsult.

Rijnconsult lijft werving & selectiebureau bureau Rieken & Oomen in

De afgelopen maanden is deze verwachting werkelijkheid geworden, nu de vraag naar interimdiensten een duidelijke opwaartse beweging vertoont. Om aan deze groeiende vraag te voldoen heeft Rijnconsult niet alleen zijn eigen teams aan talenten en associés vergroot, maar werkt ook samen met een aantal andere bureaus, zoals Rieken & Oomen.

Een voorbeeld van een organisatie waar de twee bedrijven samenwerken is Voedselbanken Nederland. De stichting was eerder dit jaar op zoek naar ondersteuning bij het moderniseren van de werving & selectie van de vrijwilligers in het bestuur en op hoogwaardige sleutelfuncties in de landelijke organisatie. “Een vraag die bij uitstek een combinatie van strategisch organisatieadvies, interim management en werving & selectie vergt en die door een gezamenlijk team van beide bedrijven wordt ingevuld”, aldus Bas van der Velde, directeur van Rijnconsult.

Op basis van tot nu toe altijd succesvolle samenwerking, en met rooskleurige vooruitzichten op de markt, heeft Rijnconsult besloten om zijn verbintenis met Rieken & Oomen te verstevigen door het bureau (kantoren in Maastricht en Houten) over te nemen. Volgens Van der Velde past de overname goed binnen de portefeuille van Rijnconsult – net als het adviesbureau is ook Rieken & Oomen actief in de zorgsector en bij gemeenten, alsook in het maatschappelijk middenveld zoals onderwijsinstellingen en woningcorporaties.

Door hun expertise op het gebied van interim en werving & selectie te bundelen, zullen de partners nog beter in staat zijn om ‘end-to-end’ dienstverlening te leveren, aldus Van der Velde. Hiermee spelen de twee bureaus in op de complexer wordende vraag van opdrachtgevers. “De opdrachtgevers van Rijnconsult en Rieken & Oomen profiteren door deze samenwerking van de expertise en het brede pakket van diensten van beide hecht samenwerkende bedrijven.”

Rieken & Oomen is met Rijnconsult overeengekomen dat het bureau zijn eigen merk zal behouden, en onafhankelijk zal blijven opereren als business unit van Rijnconsult. “Vanuit zorgvuldigheid richting kandidaten en opdrachtgevers wordt een deel van de activiteiten van Rieken & Oomen bewust gescheiden gehouden van Rijnconsult”, legt Van der Velde uit.

Tiny Rieken, die het werving & selectiebureau in 1988 heeft opgericht, blijft actief als de directeur en als adviseur binnen van Rieken & Oomen.