Vijf talenten doorlopen het Young Professional Program van Tribers

28 juni 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ieder jaar doorlopen verschillende jonge talenten het Young Professional Program van Tribers. Dit jaar zijn dat Emily Schroeter, Milan Israël, Ellouise van Renselaar, Anne Wessels en Rob Gijzen. Ze stellen zichzelf kort voor. 

De Agile-specialist Tribers helpt klanten bij het “activeren van de startup-mentaliteit”. Dit doet het in Den Haag gevestigde spin-off vanuit Finext door te zorgen voor verbinding binnen zelfsturende teams: “Op basis van jarenlange ervaring met zelfsturende teams weten we dat teams pas echt gaan presteren als ze in verbinding staan met elkaar, in verbinding staan met een leider, en in verbinding staan met een gezamenlijk doel.”

Daarbij maakt Tribers gebruik van jonge talenten, die tijdens het éénjarige Young Professional Program klanten verder helpen én volop werken aan hun eigen ontwikkeling. De trainees doen vier dagen per week ervaring op bij opdrachtgevers als PostNL, Ahold, CB Logistics en ABN AMRO. De vijfde dag staat in het teken van trainingen en workshops. Daarbij komen naast agile en scrum ook thema’s als lean startup, design thinking, zakelijk tekenen en creatief denken aan bod.

Emily Schroeter, Milan Israël, Ellouise van Renselaar, Anne Wessels en Rob Gijzen - Tribers

De nieuwe lichting

Dit jaar bestaat de nieuwe lichting talenten uit vijf young professionals. Ten eerste Emily Schroeter, die vorig jaar haar master Communicatie voltooide. “Ik heb voor Tribers gekozen omdat ik teams wil helpen beter met elkaar samen te werken”, legt ze uit.

Inmiddels werkt Schroeter aan een opdracht voor PostNL. Maar haar eerste ervaringen stonden met name in het teken van kennismaken met Tribers zelf. “Zo kregen we tijdens de onboarding-dag echt een warm welkom van alle Tribers, deze dag is mij dan ook goed bijgebleven.”

Milan Israël wilde na zijn studie Digital Driven Business zijn “kennis, ervaring en vaardigheden gebruiken om organisaties sneller en innovatiever te maken. Het Young Professional Program van Tribers biedt deze mogelijkheid en was daarom een logische eerste stap.” 

Over de eerste paar maanden van het traineeship is Israël “alleen maar positief. Het Young Professional Program is een leuk en uitdagend programma waarin ik in een korte tijd al ontzettend veel heb geleerd”, vertelt hij enthousiast.

Ellouise van Renselaar studeerde af in Strategic Management en vond bij Tribers precies wat ze zocht: “Vanaf moment één was duidelijk hoeveel focus er ligt op persoonlijke ontwikkeling.” Daarbovenop biedt het bureau ook nog “een hele mooie combinatie van strategie en de focus op de mens”.

“Alles komt samen”, licht ze toe: “Strategische elementen – zoals de visie van een bedrijf, doelen halen en bepalen waar de waarde voor de eindgebruiker ligt – en dat gekoppeld aan de menselijke kant: hoe kun je het team zo in hun kracht zetten dat ze zoveel mogelijk bijdragen aan deze doelen en plezier hebben in wat ze doen?”

Na haar studie International Tourism Management slaat Anne Wessels met het traineeship bij Tribers een nieuwe weg in. In haar eerste kennismaking met het bureau werd ze direct enthousiast: “Tribers wil iedereen in zijn of haar kracht zetten. Dat sprak me onmiddellijk aan.”

De eerste maanden van het Young Professional Program heeft Wessels als “super leerzaam” ervaren. “Ik stapte in als iemand die nog niet zoveel van agile afwist. En ik kan nu wel zeggen dat ik daar heel erg in ben gegroeid.”

Rob Gijzen, tot slot, voltooide vorig jaar zijn opleiding Business Administration en kan die kennis nu verder bijschaven en aanvullen bij Tribers. “Het helpen van grote corporates een startup-mindset te accepteren en implementeren leek mij een mooie uitdaging”, licht hij toe.

Net als zijn medetrainees is Gijzen erg te spreken over zijn ervaringen tot nu toe. “Tribers legt de focus echt op persoonlijke groei. Zo heb ik iedereen, inclusief mijzelf, echt grote stappen zien maken en zien groeien.”

De volgende lichting

De rest van het jaar zullen de vijf trainees nog druk werken aan hun opdrachten én hun persoonlijke ontwikkeling. Daarna kunnen ze ervoor kiezen voor Tribers te blijven werken, of in dienst te blijven bij de opdrachtgevers waarvoor ze zich tijdens het programma hebben ingezet. Uiteraard kunnen ze ook besluiten toch een andere weg in te slaan en het geleerde mee te nemen naar een volgende uitdaging.