Zes nieuwe professionals gestart bij Vasco Consult

16 juni 2021 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vasco Consult heeft het afgelopen halfjaar zijn team uitgebreid met zes nieuwe professionals: Maarten Stramrood, Frank Leevendig, Marijn Jonkhart, Eline Albers, Evelien Asschert en Mémé Veels. Met hun komst groeit het team van Vasco Consult naar rond de dertig professionals.

Maarten Stramrood sloot zich begin dit jaar aan als Partner. Met zijn komst versterkt Vasco Consult zijn expertise op het snijvlak van bedrijfstransformaties, business improvement en strategische digitaliseringsvraagstukken, gebieden waar klanten Vasco Consult in toenemende mate voor inschakelen.

De afgelopen jaren werkte Stramrood als Chief Digital Officer voor Brenntag Group en eerder in zijn loopbaan vervulde hij onder meer leidende rollen bij VodafoneZiggo, als VP Digital en als Director Advanced Analytics.

“Digitalisering is al bijna twintig jaar mijn vakgebied”, vertelt Stramrood, “de laatste tien jaar als eindverantwoordelijke voor diverse grote programma’s. Ik werkte al intensief met Vasco samen en ik ken het team inmiddels aardig goed. Het is een genoegen hen nu officieel mijn collega’s te mogen noemen.”

“Werken bij Vasco is inspirerend”, vervolgt hij. “De filosofie van het bedrijf en het portfolio dat wij aanbieden is sterk gericht op snelle resultaten voor de klant. En dat is waar ik in geloof: samen voor resultaat.”

“Het is fantastisch Maarten binnen de gelederen te hebben”, zegt Vasco-oprichter Ruben Uppelschoten. “Hij heeft de kennis en kunde die we nodig hebben om onze klanten nog beter en uitgebreider te bedienen, ook op het vlak van strategische vernieuwingen.”

Frank Leevendig startte in mei als programmamanager. Hij kan bogen op uitgebreide ervaring in het toepassen van privacywetgeving (AVG). Die expertise komt uitstekend van pas in de vele transformaties die zijn nieuwe werkgever begeleidt.

Hiervoor werkte Leevendig voor Adviesgroep Novius, waar hij in 2019 startte als Senior Business Consultant en in zijn laatste rol werkzaam was als Teamleider Sustainable Digital Strategy & Transformatie. Daarvoor was hij enkele jaren werkzaam voor Qhuba, als Partner Digital Transformation & Privacy.

“Juist nu de digitalisering van processen en de introductie van vernieuwende businessmodellen gemeengoed worden, is het belangrijk dat er iemand blijft opletten tijdens het optimaliseren”, zegt Leevendig over zijn expertisegebied. “Je wil niet alleen kijken waar er juridisch of technologisch ruimte zit, maar ook ethisch scherp blijven. Is er een betere balans mogelijk waarbij iedereen, ook de eindklant of de consument, happy wordt? Dát is waar ik graag aan meewerk. Dat wil ik uitdragen bij de digitale innovaties en transformaties voor onze klanten.”

“Onze focus ligt altijd op het helpen van onze klanten hun bedrijfsprocessen te verbeteren en hun projecten goed te implementeren. Daarbij willen we steeds de totale impact meenemen. Frank begrijpt dat als geen ander”, zegt Uppelschoten over zijn benoeming.

Marijn Jonkhart mag zich sinds vorige maand Vasco-consultant noemen. Eerder in haar loopbaan was ze een tijd actief als recruitment consultant (cybersecurity) bij Tergos, als consultant bij IT-staffing en consultancyorganisatie Vibe Group en als projectmanager marketing voor Bold Coach Academy.

Over haar uitdaging bij Vasco Consult zegt ze: “Tijdens de sollicitatieprocedure heb ik veel mensen van het team gesproken. Eigenlijk wist ik na het eerste gesprek al dat Vasco bij mij past. Ik krijg energie van het doorgronden van processen; samen uitzoeken waarom iets nu juist zó gedaan wordt en niet anders. Ik heb zin om aan de slag te gaan en mijn creativiteit bij opdrachtgevers van Vasco in te zetten.”

Rieneke Lanting, verantwoordelijk voor HR, laat weten: “We zijn echt blij dat Marijn voor ons gekozen heeft. Met haar ervaring, motivatie en positieve instelling weet ik zeker dat ze onze klanten goed kan helpen bij het verbeteren van de klantprocessen.” 

Eline Albers begon in maart als consultant, na een eerdere loopbaan bij onder meer Adviesgroep Novius en VeloA. Bij VeloA vervulde ze rollen als projectleider en als consultant/adviseur voor diverse publieke en private organisaties.

“Ik help organisaties graag bij het aangaan van uitdagingen door met concrete en toepasbare oplossingen te komen”, stelt Albers over haar rol. “‘Samen maken we het simpel’ is mij dan ook op het lijf geschreven. Het is mooi om gezamenlijk transformatie tastbaar te maken en organisaties te helpen bij het verbeteren van hun successen. Het geeft veel energie om de verbindende factor te mogen zijn waar inhoud, proces en verandering samenkomen.”

Arjen Krom, Program Manager bij Vasco Consult: “Eline is een slimme, doortastende generalist met al enkele jaren relevante ervaring en dat ook nog eens binnen het publieke domein, de hoek waar we als Vasco Consult graag verder groeien.”

Evelien Asschert startte begin dit jaar als programmamanager, na de afgelopen jaren actief te zijn geweest als freelance projectmanager. Ze neemt uitgebreide ervaring in het begeleiden van grote verander- en implementatietrajecten meer naar haar nieuwe rol. “Door haar heldere kijk op organisatievraagstukken en haar kwaliteit om te verbinden is ze een verrijking van het team”, laat Vasco Consult weten.

“In transformatie- en verandertrajecten een resultaat neerzetten, daar krijg ik energie van”, geeft Asschert aan. “In de gesprekken met mijn nieuwe collega’s bij Vasco heb ik ervaren dat we met gelijkgestemden zijn die eenzelfde doel voor ogen hebben. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken en onze opdrachtgevers – zowel jonge als meer gevestigde bedrijven – een stap verder te brengen.”

“Evelien heeft een brede kennis en ervaring, opgedaan in verschillende branches. Ze is niet bang om nieuwe uitdagingen aan te gaan en toont zich een echte doorzetter”, laat Lanting weten. 

Tot slot maakt ook Mémé Veels sinds dit jaar deel uit van het team. Ze startte in januari als Senior Consultant. In haar nieuwe rol zal ze bijdragen aan de verdere groei van het bureau en haar rijke ervaring in het samen met de klantprocessen en IT-systemen verbeteren mogen inzetten.

Eerder werkte Veels onder meer als veranderadviseur voor OrganizationBuilders en was ze jarenlang als freelance change management consultant actief. Eerder in haar carrière richtte ze haar eigen softwarebedrijf op, gespecialiseerd in Software-as-a-service (Saas).

“Vanaf het eerste gesprek heb ik Vasco ervaren als een klantgerichte, ambitieuze en kordate organisatie”, liet Veels weten bij haar aanstelling. “Ook in de onderlinge samenwerking komt oprechtheid, collegialiteit en een no-nonsense-, alles-is-op-te-lossen-mentaliteit sterk naar voren. Dit past bij mij. Complexe vraagstukken analyseren en organisaties uit de knoop halen is wat ik het liefste doe. Om die redenen kijk ik ernaar uit om bij Vasco samen bruggen te gaan bouwen.”

“Mémé heeft veel ervaring met business-readiness op het gebied van software- en hardware-development. We zijn heel erg blij dat Mémé heeft gekozen voor Vasco Consult”, geeft Lanting aan.

Vasco groeit

Om de sterke groei van de afgelopen maanden voort te zetten is Vasco Consult continu op zoek naar nieuwe talenten om het team te versterken. In het bijzonder zoekt het bureau professionals die “buiten de gebaande paden denken, creatieve oplossingen vinden en klantgericht denken”.