Janet Vloothuis en Xanèl Rooderkerk starten bij RadarAdvies

05 mei 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RadarAdvies heeft twee nieuwe collega’s verwelkomd binnen het team. Zowel Janet Vloothuis als Xanèl Rooderkerk gaan aan de slag in het team Participatie.

Het team Participatie van RadarAdvies helpt gemeenten bij het herinrichten en professionaliseren van het domein Werk & Inkomen. Dit doet het bureau niet alleen door adviezen uit te brengen, maar ook door concreet aan de slag te gaan met het realiseren van verbeterinitiatieven.

Janet Vloothuis is begin maart in dienst getreden, na vanuit Zweden naar Nederland te zijn teruggekeerd. In het Scandinavische land werkte ze de afgelopen tien jaar voor de Zweedse overheid en ze neemt uit die tijd vele lessons learned mee naar haar nieuwe werkgever (“De Zweedse emancipatie, vertrouwen in de overheid en focus op ieders gelijke rechten”), die ze inmiddels inzet om gemeenten te helpen met hun maatschappelijke opgaven.

Janet Vloothuis en Xanèl Rooderkerk starten bij RadarAdvies

Eerder in haar loopbaan werkte Vloothuis aan maatschappelijke vernieuwing op het gebied van onderwijs en de publieke sector bij Stichting Nederland Kennisland.

Xanèl Rooderkerk heeft de afgelopen zes jaar gewerkt voor maatschappelijke organisaties in Rotterdam. Bij Stichting Nieuw Thuis Rotterdam heeft ze Syrische families geholpen om zich in Rotterdam te settlen, zich thuis te voelen en zo snel mogelijk te integreren in de Nederlandse maatschappij. Eerder werkte ze voor een filantropisch fonds in Rotterdam, waar ze sociaal-maatschappelijke programma’s bedacht, (door)ontwikkelde en onderzocht op hun maatschappelijke rendement.

Bij RadarAdvies richt hij zich op vraagstukken als inburgering en integratie en de arbeidstoeleiding van groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

RadarAdvies is een bureau gespecialiseerd  in het sociaal domein met een focus op de thema’s jeugd, werk en samenleven. Het adviesbureau heeft circa 50 adviseurs in dienst en kan putten uit een netwerk van ruim 100 zelfstandigen.