BDO verhuist naar kantoor op het Eindhovense Strijp-S

17 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO verhuist in 2022 naar het Bold-gebouw gelegen op het voormalige fabriekscomplex Strijp-S in Eindhoven.

Het accountants- en adviesbureau huurt de bedrijfsruimte van vastgoedbedrijf UBS Real Estate, dat onlangs eigenaar werd van kantoorgebouw Bold. “BDO Accounts & Adviseurs heeft een langlopend huurcontract getekend en zal na oplevering ongeveer 65% van het gebouw in gebruik nemen”, zegt Douwe Vermeulen, Transactie Manager bij UBS Real Estate. 

BDO heeft bij zijn keuze voor Bold rekening gehouden met de door de pandemie veranderende werkomstandigheden. “Ook na de coronacrisis zal thuiswerken een prominente rol spelen bij de invulling van werk. Het kantoor krijgt een ruime opzet, waarin diverse vormen van samenwerken optimaal worden gefaciliteerd”, zegt Barry Post, partner bij BDO in Oost-Brabant.

Kantoorgebouw BDO op Strijp-S

“Het bruisende en inspirerende Strijp-S is het hart van de Eindhovense samenleving en het lokale bedrijfsleven”, vervolgt Post. “De nieuwe locatie biedt ons de mogelijkheid om verder invulling te geven aan onze maatschappelijke rol, door het delen en openstellen van onze kennis midden in de broedplaats van talent, ondernemerschap en creativiteit.” 

Momenteel huist BDO in Eindhoven in een pand aan de Dr. Holtroplaan. Naar verwachting verhuist het bedrijf over ruim een jaar naar zijn nieuwe onderkomen. De verbouwing daarvan – die wordt uitgevoerd door vastgoedontwikkelaar VolkerWessels – startte eind 2020. In het tweede kwartaal van 2022 zal Bold, dat dan beschikt over bijna 10.000 vierkante meter aan kantoorruimte en 72 parkeerplaatsen, worden opgeleverd.

Strijp-S

In de jaren negentig van de vorige eeuw, als onderdeel van een gigantische reorganisatie (genaamd operatie Centurion), trok elektronicabedrijf Philips zich geleidelijk terug uit Eindhoven. Hierdoor kwam het fabriekscomplex Strijp-S naar loop van tijd leeg te staan. In 2000 werden de eerste gesprekken gevoerd over de herontwikkeling van het gebied.

In de jaren hierna werd Strijp-S – dat een oppervlakte heeft van circa 27 hectare –stapsgewijs ontwikkeld tot een gemengde woon- en werkwijk. Volgens de plannen zullen op Strijp-S in totaal zo’n 3.000 woningen en ongeveer 120.000 vierkante meter aan bedrijfsruimtes worden gerealiseerd.

Bredere ontwikkeling

BDO is niet de eerste dienstverlener die zich vestigt in industrieel erfgoed. Zo huist adviesbureau Creatieve Koppen al enkele jaren in een pand op het terrein van de voormalige Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het complex uit 1931, waar vroeger koffie, thee en tabak werd verwerkt, staat sinds 2014 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Ook adviesbureau TwynstraGudde is al enige tijd gevestigd in industrieel erfgoed. Sinds 2019 heeft het bedrijf een kantoor dat ‘zweeft’ boven een loods van een voormalige tandpastafabriek van Prodent in Amersfoort.