Innovatie-adviesbureau Creatieve Koppen groeit binnen Van Nelle Fabriek

08 februari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Het innovatieve adviesbureau Creatieve Koppen is verhuisd. Het kantoor bevond zich al op het terrein van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, maar als gevolg van sterke groei heeft het bureau nu op dezelfde locatie gekozen voor een grotere ruimte.

Creatieve Koppen, dat ruim zeven jaar geleden werd opgericht door Steven Kop, houdt zich bezig met het vernieuwen van bedrijven. “Innovatie is net als productiviteit een belangrijke motor van een onderneming. Nieuwe producten en procesvernieuwingen zorgen voor een boost van nieuwe maar ook van bestaande producten”, aldus Kop. Het bureau besteedt aandacht aan meerdere facetten van de innovatieketen van organisaties. Hiertoe geeft het onder andere strategisch advies, biedt het ondersteuning bij de conceptontwikkeling van een product of dienst en helpt het bij implementatieprojecten. Daarnaast verzorgt het bedrijf verschillende trainingen op het gebied van vernieuwing, innovatie en creativiteit.

Sinds de oprichting in 2010 heeft het bureau stevige groei doorgemaakt en dat is niet onopgemerkt gebleven: in 2017 werd Creatieve Koppen voor de tweede keer op rij door het FD uitgeroepen tot ‘FD Gazelle’, een titel die wordt toegekend aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De directeur van Creatieve Koppen is uiteraard blij met deze erkenning: “We zijn er ontzettend trots op dat we dit dankzij het vertrouwen van onze opdrachtgevers en ons enthousiaste team hebben bereikt!” Tegelijkertijd geeft Kop aan dat groei is nooit een doel op zich is: “Wat wij vooral belangrijk vinden is een goede medewerkers- en klanttevredenheid. Hier hebben wij onze groei voor nodig en ook aan te danken.”

Innovatie adviesbureau Creatieve Koppen groeit binnen Van Nelle Fabriek

Van Nelle Fabriek

Het succes van Creatieve Koppen heeft naar eigen zeggen deels te maken met de locatie waar het is gevestigd. Het adviesbureau vindt zijn onderdak in een monumentaal pand, de Rotterdamse Van Nelle Fabriek. Dit gebouw aan de Delfshavense Schie werd in 1931 opgeleverd en staat sinds 2014 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Waar vroeger koffie, thee en tabak werden verwerkt, daar biedt de locatie vandaag de dag ruim 10.000 m2 voor bedrijven, evenementen, beurzen, vergaderingen, feesten en congressen. Ondernemen staat centraal op de locatie: zo werd er in de herfst van 2017 de Week van de Ondernemer georganiseerd, waar honderden mensen met een eigen bedrijf zich door middel van lezingen en workshops lieten inspireren op het gebied van financiering, marketing, groei en digitalisering.

“De Van Nelle Fabriek is voor ons een symbool van groei, waarbij aan alles is gedacht om de gemaakte groei waar te maken”, stelt Creatieve Koppen op zijn website. Tegelijkertijd was het juist de sterke groei die het bureau de afgelopen jaren wist te behalen die er onlangs toe leidde dat de behoefte ontstond aan een nieuwe, grotere bedrijfsruimte. Omdat het bureau zich echter zo thuis voelde op de huidige locatie, werd besloten te verhuizen naar een andere ruimte binnen de Van Nelle Fabriek.

Inspirerende omgeving

Inmiddels heeft het bureau zijn intrek genomen in de nieuwe plek binnen de voormalige fabriek en de tevredenheid over de gemaakte keuze is groot: “Dat de werkplek invloed heeft op de productiviteit, efficiëntie en creativiteit wisten wij natuurlijk al, maar dat het effect zo groot is hadden wij niet verwacht. Dit komt doordat het gebouw elke dag weer zorgt voor inspiratie. Het straalt een openheid uit, wat onbewust ook zorgt voor een openlijke sfeer”, aldus Creatieve Koppen.

Quote Creatieve Koppen

Zoals het bureau dus al aangeeft, is het niet geheel verrast door de positieve invloed van hun werkomgeving. Als specialist op het gebied van vernieuwing was Creatieve Koppen dan ook al langer bewust van de belangrijke rol die een werkomgeving speelt binnen bedrijven. Zo geeft het bureau aan dat een plek geschikt is voor creatieve sessies als deze positieve energie geeft en niet te klein is. Daarnaast zijn de akoestiek en het uitzicht van invloed; je moet je in een ruimte goed verstaanbaar kunnen maken, en een fraai vergezicht heeft positieve invloed op je denken, maar het uitzicht moet niet te veel afleiding bieden. Tot slot is het verstandig als er niet te veel zoetigheid voor het grijpen ligt: “Als je de energie wil vermoorden moet je mensen suiker geven!”

Terwijl het team van Creatieve Koppen inmiddels al werkt vanuit de nieuwe ruimte, moet de officiële opening van het kantoor nog plaatsvinden. Op 15 februari is het zover en wordt er een feestelijke openingsborrel gehouden om de nieuwe werkplek formeel in te wijden.

Gerelateerd: Rotterdam nadert Amsterdam als populairste stad van Nederland.