Peter Dullaert over zijn terugkeer en ambities bij ITDS

23 april 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

“ITDS is een bedrijf dat goed bij me past. De lijnen zijn kort en er is volop ruimte om te ondernemen.” Na twaalf jaar kwam Peter Dullaert terug bij ITDS. Ruim een jaar is hij nu op ‘het oude nest’ als directeur verantwoordelijk voor de business lines ‘Pensioen & Leven’ en ‘Business Transformation’. 

“Waarom ik terug ben gekomen? ITDS is een bedrijf dat altijd wil blijven ontwikkelen. Sinds de oprichting, nu ruim 23 jaar geleden, is het continu aan het groeien en professionaliseren. Toch blijft het met 150 man een organisatie met korte lijnen en vol ondernemerschap. Dit maakt het een erg leuk bedrijf om voor te werken.” 

Volgens Dullaert is ITDS – dat onderdeel is van het grotere House of HR ( meer dan €1 miljard omzet) – nu klaar voor een volgende stap. “Grotere en meer strategische opdrachten uitvoeren voor onze klanten in de financiële sector. Dit is een mooie uitdaging. Dankzij mijn ervaring bij consultancy-organisaties [Deloitte, TCS, IG&H] en financiële dienstverleners [ABN Amro, a.s.r.] denk ik dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren aan deze ontwikkeling.”

Peter Dullaert, Directeur, ITDS

Naar de voorkant van consultancy

“Vorig jaar hebben we de organisatie aangepast naar een nieuw model met duidelijke marktfocus om onze klanten optimaal te bedienen. Hiervoor hebben we verschillende business lines ingericht naar thema’s, denk aan ‘Data’, ‘Risk’, Digital’ en natuurlijk de business lines waar ik eindverantwoordelijk voor ben: ‘Pensioen & Leven’ en ‘Business Transformation’. 

Hoewel de basis hiermee staat, begint de transformatie nu pas echt zegt Dullaert: “We moeten binnen ITDS altijd weten wat de grote trends in de financiële markt zijn. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe technologieën, veranderend klantgedrag en nieuwe wet- en regelgeving. We moeten snappen wat de implicaties van deze veranderingen voor onze klanten zijn en dat vertalen naar onze dienstverlening en proposities. Op dit gebied maken we nu stappen en dat geeft mij echt energie.” 

De proposities

De business line Business Transformation helpt opdrachtgevers in de financiële sector met het opzetten en uitvoeren van strategische transformaties. De Pensioen & Leven-line werkt – zoals de naam prijsgeeft – voor klanten in de verzekerings- of de pensioensector. 

Wat het bureau precies doet? “Neem bijvoorbeeld de pensioenmarkt. Met onze diepgaande expertise op het gebied van pensioenen adviseren wij onze klanten over de impact van verandering, zoals het Pensioenakkoord. Wat betekent het Pensioenakkoord voor de inrichting van de organisatie en systeemlandschappen? Hoe moeten producten aangepast worden? Hoe moeten processen lopen? En hoe gaan we met individuele klanten om?” 

“Wij helpen met de implicaties op alle fronten van het operating model: van frontend tot backend. Werken in de pensioenwereld gaat een enorme uitdaging worden, zeker de aankomende jaren. En ITDS gaat een belangrijke rol spelen op deze grote verandertrajecten.”

Klanten willen adviseurschap

“Onze klanten verwachten adviseurschap van ons. Als goede consultant is het daarom belangrijk om continu naar die veranderingen in de markt te kijken en in gesprek te blijven met de klant over deze ontwikkelingen. Het gaat om praktische en behapbare oplossingen voor de klant. Het is belangrijk dat onze consultants op alle niveaus hier goed in zijn.” 

“Daarom zijn we een trainingsprogramma aan het ontwikkelen van twee tot drie maanden om onze consultants verder te ontwikkelen op dit vlak. Daarnaast zoeken we ervaren consultants die onze business lines ‘Business Transformation’ en ‘Pensioen & Leven’ komen versterken.”