Roeland Heuff verruilt bankwereld na 20 jaar voor Enigma Consulting

07 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na twee decennia voor banken gewerkt te hebben in het domein van payments & cash management maakt Roeland Heuff de overstap naar Enigma Consulting.

Heuff is een specialist op het gebied van payments en cash & liquidity management met ervaring bij ABN Amro en Rabobank. De laatste jaren was hij actief als Sales Consultant Transaction Banking voor vooral grotere klanten in de financiële en publieke sector. Sinds 2018 richt hij zich ook op fintech-diensten en -oplossingen.

In verschillende (programma)managementfuncties heeft Heuff leidinggegeven aan grote projecten, implementaties bij corporate klanten en commerciële trajecten. Met zijn juridische achtergrond is hij in staat om regelgeving door te vertalen naar implementatie in systemen en producten.

Roeland Heuff, Executive Consultant, Enigma Consulting

Bij Enigma Consulting is Heuff benoemd tot Executive Consultant. Hij zal zich met name richten op het verder uitbouwen van de advisering op het gebied van payments, treasury, digitalisering en customer interaction. Tot de klanten van het bureau behoren financiële instellingen, zoals banken en verzekeraars, grote corporates en fintechs.

“Ik krijg nu de mogelijkheid om mijn passie en uitgebreide ervaring in het domein toe te passen via de adviespraktijk”, zegt Heuff over zijn overstap naar de consultancy.

Paul Jans, Managing Director van Enigma Consulting, is verheugd met de nieuwe aanwinst: “Roeland is een uitstekende aanvulling voor ons team. We hebben hem leren kennen als een specialist met passie en goede management-, organisatie- en interpersoonlijke vaardigheden, evenals diepgaande kennis van zijn vakgebied en met een uitgebreid netwerk.”

Uit recent onderzoek van Enigma Consulting in samenwerking met de Rabobank (gepubliceerd in de Treasury Barometer) komt naar voren dat Nederlandse treasury-afdelingen worstelen met een mismatch tussen strategische plannen die ze willen uitvoeren en de tijdsinvestering die ze ervoor kunnen vrijmaken. Zo zouden treasurers idealiter meer tijd spenderen aan financial risk management (FRM) en minder aan cash management en overige operationele activiteiten.

Enigma Consulting helpt organisaties met het overbruggen van deze mismatch en het optimaliseren van de treasury-functie. Aan deze uitdaging wil Heuff graag bijdragen.