Overheidsadviseur KokxDeVoogd blijft doorgroeien

15 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na in het afgelopen coronajaar een sterke groei te hebben geboekt, zet KokxDeVoogd in 2021 zijn groeipad door, met het aantrekken van drie nieuwe medewerkers. De ambities van het bureau reiken echter nog verder, geeft partner Eric Dorscheidt aan: “We hopen in 2022 circa dertig man sterk te zijn.”

Ondanks de coronacrisis wist KokxDeVoogd zijn team in 2020 uit te breiden met zes nieuwe professionals, waaronder de ervaren adviseurs Helga Koper, Bart Jan van Rossum en Marcel Zethoven. Een flink opschaling voor het bureau, dat het jaar met vijftien professionals was begonnen. Inmiddels staat de teller met de laatste aanwas van new hires op bijna vijfentwintig.   

Dorscheidt zegt over die groei: “We zien veel gemeenten worstelen met de beleidsoverstijgende en multidisciplinaire vraagstukken waar wij sterk in zijn. Op sociaal en fysiek domein, en ook op het gebied van veiligheid en leefbaarheid, één van onze aandachtsgebieden voor 2021. Kortom, vraag genoeg naar onze expertise.”

Daan Richard, Diana van der Kroef en Ruud de Vries - KokxDeVoogd

Nieuwe teamleden in 2021 zijn Ruud de Vries, Diana van der Kroef en Daan Richard. De Vries brengt ruim 25 jaar ervaring als manager en bestuurder op het gebied van digitalisering en organisatieontwikkeling in de financiële en publieke sector mee naar het adviesbureau.

“KokxDeVoogd en ik kennen elkaar al jaren. En nu komt alles samen in deze samenwerking”, laat hij weten. “Wat me vooral aanspreekt is de diepe inhoudelijke kennis in combinatie met een sterke visie over hoe de decentrale overheid optimaal kan werken en samenwerken. Ik ga de komende tijd vooral focussen op het begeleiden van gemeenten bij de transitie op het vlak van de Omgevingswet.”

Diana van der Kroef (secretaresse) en Daan Richard (marketing communicatiemanager) versterken de interne organisatie van KokxDeVoogd. Van der Kroef was hiervoor bestuurssecretaresse bij de gemeente Lopik, terwijl Richard werkzaam was voor een digitaal communicatiebureau, waar hij publieke organisaties adviseerde ten aanzien van hun communicatiemix en contentstrategie.

“Met het oog op onze groei is dit een cruciale stap, die ons zal helpen om verder te focussen en groeien tegelijk”, sluit Dorscheidt af.