KokxDeVoogd trekt drie nieuwe senior adviseurs aan

07 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KokxDeVoogd, een adviesbureau voor de publieke sector, heeft het team versterkt met drie nieuwe medewerkers.

Helga Koper is per september aan boord bij KokxDeVoogd, dat werd opgericht in 2012 en een team van zo’n 20 adviseurs heeft. Ze heeft een achtergrond in programmamanagement en advies op het gebied van maatschappelijke opgaven. De afgelopen tien jaar werkte ze voor kennis- en netwerkorganisatie Platform31, in haar laatste rol als programmamanager van een veranderopgave in het sociaal domein.

In de rol van senior adviseur zet Koper zich bij KokxDeVoogd in op actuele vraagstukken en veranderopgaven in het sociaal domein. Daarnaast is ze expert op het gebied van Mobility Mentoring, een aanpak uit de VS die inzichten uit de neurowetenschap gebruikt om de manier waarop mensen hun financiële en sociale problemen kunnen aanpakken te verbeteren, met als uiteindelijke doel een economisch, zelfredzaam leven.

Bart Jan van Rossum, Helga Koper, Marcel Zethoven - KokxDeVoogd

Bart Jan van Rossum heeft zijn sporen verdiend in het veranderkundig begeleiden van overheidsorganisaties. Hij werkte de afgelopen dertien jaar als een zelfstanding consultant en interimmanager, gespecialiseerd in het realiseren van resultaatgericht werken en zelfsturing bij overheidsinstellingen, organisatieadvies en coaching en teamontwikkeling. Eerder in zijn loopbaan werkte hij voor twee grote consultancybureaus, Atos Consulting en KPMG Advisory. Van Rossum is per september in dienst getreden bij het in Utrecht gevestigde KokxDeVoogd.

De derde aanwinst, Marcel Zethoven, heeft zich per 1 oktober aangesloten. Hij werkte hiervoor meer dan dertig jaar bij de Politie in verschillende rollen, meest recentelijk als leidinggevende voor zo’n 240 politieagenten in Amsterdam. Ook was hij betrokken bij tal van verbeterinitiatieven gericht op het toekomstbestendig maken van de Politie.

Tevens heeft hij vanuit zijn rol bij VAZ Global (inter)nationale ervaring opgedaan in het adviseren, organiseren en implementeren van ‘community policing’-principes en wijkgericht werken. Hij richt zich bij KokxDeVoogd als senior adviseur op de thema’s veiligheid en justitie. Over zijn nieuwe uitdaging zegt hij: “Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met een team van superprofessionals om samen te werken aan ‘de staat van morgen’.”

KokxDeVoogd wordt geleid door een team van vijf partners: Ben Kokx, Eric Dorscheidt, Norbert de Blaay, Harm Borgers en Maxim ter Hedde.