Babs Broekema en Sjouke Elsman kiezen voor KokxDeVoogd

08 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KokxDeVoogd, een adviesbureau binnen de publieke sector, heeft het team versterkt met twee nieuwe medewerkers.

Babs Broekema is per november aan boord bij KokxDeVoogd, dat werd opgericht in 2012 en een team van zo’n 20 adviseurs heeft. Nadat ze cum laude voor haar master Beleid en Politiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam was geslaagd, heeft ze zich gericht op het behalen van haar PhD. Daarin focust ze zich op het thema ‘decentralisatie van het sociaal domein’. Naar verwachting zal ze haar PhD volgend jaar afronden.

Naast het behalen van haar promotie, het schrijven van verschillende wetenschappelijke publicaties en niet-wetenschappelijke publicaties, zet Broekema haar organisatietalent in voor het organiseren van verschillende activiteiten waaronder co-organisatie voor EUROLOC Summerschool en het ESPAnet NL-VL congres voor het Netherlands Institute of Governance en Erasmus Universiteit Rotterdam.

Babs Broekema en Sjouke Elsman - KokxDeVoogd

Binnen KokxDeVoogd zal Broekema zich in eerste instantie richten op met name de onderzoeksvragen achter de raadsenquête AEB, om zich vervolgens verder te gaan specialiseren. Over haar nieuwe uitdaging zegt ze: “Ik kies voor KokxDeVoogd vanwege de interdisciplinaire aanpak en goede interne samenwerking om publieke zaken naar een hoger niveau te kunnen brengen”.

Sjouke Elsman heeft zijn master Bestuurskunde summa cum laude behaald om vervolgens te werken als docent en onderzoeker bij de faculteit Politicologie en Bestuurswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Als docent/onderzoeker heeft Elsman zich met name gericht op de thema’s participatiesamenleving, maatschappelijk organiseren en actief burgerschap. Ook heeft hij zich beziggehouden met technologische automatisering van bestuurlijke besluitvorming, oftewel de invloed van (zelflerende) algoritmen die in toenemende mate gebruikt worden bij besluitvorming binnen het openbaar bestuur.

Binnen KokxDeVoogd zal Elsman zich in eerste instantie richten op verschillende projecten bij de Omgevingsdienst Groningen en het Interprovinciaal Overleg. Over zijn keuze voor het adviesbureau zegt hij: “Ik werk graag voor een organisatie die belang hecht aan samenwerking en sterk oog heeft voor persoonlijke ontwikkeling. Ik kijk er dan ook erg naar uit om te gaan starten bij KokxDeVoogd.”

KokxDeVoogd wordt geleid door een team van vier partners: Eric Dorscheidt, Norbert de Blaay, Harm Borgers en Maxim ter Hedde.