Jeannine Peek nieuwe managing director van Capgemini Nederland

03 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Nederlandse kantoor van Capgemini heeft Jeannine Peek benoemd tot nieuwe Managing Director. Ze volgt Hans van Waayenburg op, die is doorgeschoven naar de rol van Chairman.

Jeannine Peek is een zeer ervaren bestuurder en toezichthouder met een bewezen staat van dienst. Ze sluit zich aan bij Capgemini vanuit het Nederlandse kantoor van Dell Technologies, waar ze ruim negen jaar werkzaam is geweest en tot aan haar overstap aan het roer heeft gestaan. Eerder was ze de regioleider van Dell Technologies in West-Europa.

“Jeannine is een ervaren en getalenteerd leider”, stelt Michael Schulte, CEO van de Northern Europe-divisie van Capgemini en lid van de Group Executive Board. “We zijn verheugd haar bij Capgemini te mogen verwelkomen. Onder haar leiding is Capgemini zeer goed gepositioneerd om het groeimomentum verder uit te bouwen.”

Jeannine Peek, Managing Director Nederland, Capgemini

Gedurende haar loopbaan heeft Peek uiteenlopende bestuurlijke en commissarisrollen vervuld, voor uiteenlopende organisaties. Zo is ze sinds 2016 lid van de Raad van Advies voor de Autoriteit Persoonsgegevens, is ze Ambassadrice van de Universiteit Twente.

Vanaf 2015 was Peek zo’n drie jaar namens VNO-NCW bestuurslid bij het Nationaal Register. In diezelfde periode was ze naast haar rol als Managing Director tevens voorzitter van Nederland ICT (tegenwoordig: NL Digital), de belangenvereniging van de Nederlandse digitale sector. Peek is nog altijd lid van het algemeen bestuur.

Verder werd Peek begin vorig jaar benoemd tot Boegbeeld ICT, als leider van de Topsector ICT in Nederland. Als Boegbeeld Team dutch digital delta en voorzitter van het Topteam ICT, is ze verantwoordelijk voor het medevormgeven van de digitale transformatie en de impact van ICT-innovatie binnen het missiegedreven innovatiebeleid en de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. Het Topteam ICT investeert in de impact van digitale sleuteltechnologieën door publiek-private samenwerking.

In Nederland telt Capgemini rond de 5.500 medewerkers, werkzaam vanuit kantoren in Utrecht, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen en Heerlen. De consultancypraktijk van Capgemini, Capgemini Invent, wordt geleid door Liesbeth Bout.