Tineke Meints volgt Ellen Schuit op als HR-directeur van Capgemini

01 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Capgemini heeft een nieuwe HR-directeur voor de Nederlandse organisatie: Tineke Meints.

Meints maakt de overstap van Randstad Groep, waar ze de afgelopen 21 jaar actief was in diverse rollen. Ze startte haar loopbaan bij de uitzendgigant als intercedent en wist op te klimmen tot de rol van HR-directeur.

“Duidelijke kaders en een goede basis, in combinatie met snoeihard werken, hebben mij geholpen in mijn ontwikkeling”, zei Meints recent in een interview waarin ze werd gevraagd naar het geheim vindt achter haar carrièregroei.

In haar rol als HR-directeur was Meints eindverantwoordelijk voor alle mensgerelateerde zaken binnen Randstad Nederland (meer dan 25.000 medewerkers) en alle stafafdelingen binnen de HR-functie. Voor die tijd was ze de HR-directeur van Yacht en BMC, respectievelijk de interim management- en consultancy- en transformatiepraktijk van de zakelijke dienstverlener.

Tineke Meints, Ellen Schuit, Capgemini

In haar nieuwe rol bij Capgemini – een vooraanstaande ICT-dienstverlener en het moederbedrijf van adviestak Capgemini Invent – zal Meints zich richten op het verder ontwikkelen van Capgemini’s HR-strategie, leiderschap en change management. Ook krijgt ze de taak om de employee experience naar een hoger niveau te tillen, daarbij vooral gebruikmakend van digitale innovaties.

Ze volgt Ellen Schuit op, die de rol sinds 2018 bekleedde en een vergelijkbaar carrièrepad heeft bewandeld. Ook zij werkte voor Randstad Groep voordat ze in 2013 overstapte naar Capgemini, en ook zij gaf leiding aan de HR-afdeling van Yacht. Schuit blijft actief binnen het beursgenoteerde Capgemini, en gaat een internationale rol vervullen.

De twee topvrouwen worden op LinkedIn volop gefeliciteerd met hun nieuwe rollen. Zo schrijft Lieke Schepers, de CEO van Yacht en BMC: “Capgemini gefeliciteerd met Tineke, jullie hebben een topper in huis gehaald”, terwijl Renske Paans-Over, de CHRO van Randstad voor tal van Europese landen, en Jurgen Wasser, een bestuurslid bij Capgemini, beiden de moeite hebben genomen om Meints en Schuit te feliciteren.