Cegeka lanceert Data Solutions-praktijk in Nederland

04 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Cegeka heeft een nieuwe divisie opgetuigd in ons land: Cegeka Data Solutions. Het nieuwe onderdeel helpt opdrachtgevers op het gebied van data engineering, data governance, business intelligence en data science.

De start van Cegeka Data Solutions valt samen met de voltooiing van de integratie van Finavista, dat zich in mei 2020 aansloot bij Cegeka. Finavista vormt de kern van de nieuwe praktijk, aangevuld met data-specialisten die elders in de organisatie werkzaam waren.

Cegeka Data Solutions biedt oplossingen over de gehele breedte van het datadomein, van het ontsluiten en valideren van data tot en met het bouwen van datawarehouses, de implementatie van management dashboards en de toepassing van kunstmatige intelligentie. De focus ligt zowel op enterprises als middelgrote organisaties in de private en publieke sector.

Cegeka lanceert Data Solutions praktijk in Nederland

Het ingelijfde Finavista heeft bijna twintig jaar ervaring met datavraagstukken, met name bij financiële instellingen en in de distributiesector. Met de toevoeging van de experts die reeds werkzaam waren bij Cegeka zal Cegeka Data Solutions nu ook opdrachtgevers in de gezondheidszorg en overheid kunnen bedienen.

Marcel Schenk, directeur van Cegeka Data Solutions, geeft aan dat het onderdeel opdrachtgevers zal voorzien van een integrale dienstverlening. “Samen met de Cegeka-onderdelen Applications, Cloud Enablement, Cyber Security en Digital Workplace kunnen we klanten volledig ontzorgen in hun ontwikkeling naar een datagedreven organisatie.”

Voor Cegeka sluit de lancering van Cegeka Data Solutions aan bij de strategie om te investeren in datadiensten, waarmee het bedrijf wil inspelen op een van de snelst groeiende segmenten binnen de IT-advisering.

“We mikken dan ook op een jaarlijkse groei van 20% tot 25% om binnen nu en 2025 tot de top vijf dataspecialisten in Nederland te behoren”, zegt Schenk over de ambities van Cegeka. “Op termijn willen we ook internationale projecten doen door nauwer samen te werken met onze buitenlandse collega’s.”