Cegeka wil doorstoten tot Europese top in Microsoft Dynamics

20 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Cegeka heeft ambitieuze plannen voor zijn dienstverlenging op het gebied van Microsoft Dynamics bekendgemaakt. De ICT-dienstverlener wil op dit vlak binnen enkele jaren een top 5 speler worden in het Europese landschap.

Microsoft Dynamics is het ERP-systeem van Microsoft, en behoort al jaren tot de top van de ERP-markt. Volgens recent onderzoek van Smart Profile maakt anno 2021 drie kwart van de Nederlandse organisaties met minimaal vijftig medewerkers gebruik van een enterprise resource planning systeem, waarbij Microsoft (19% marktpenetratie) na SAP (30%) de nummer twee in de markt is.

SAP wordt echter vooral gebruikt door multinationals en grote corporates, en in het mkb-segment is Microsoft Dynamics met afstand het meest gebruikte ERP-pakket. Bedrijven gebruiken Microsoft Dynamics voor hun gehele bedrijfsvoering, om processen te ondersteunen voor onder meer sales & marketing, customer relationship management, finance, projectplanning, talentmanagement, kostenmanagement, logistiek en supply chain.

Cegeka wil doorstoten tot Europese top in Microsoft Dynamics

Cegeka is al jaren actief in het Microsoft Dynamics domein. De Belgische IT-dienstverlener helpt opdrachtgevers bij het volledige ERP-spectrum, van het plannen en het uitvoeren van een business impact assessment tot de daadwerkelijke implementatie – de bouw van het systeem, de uitrol inclusief trainingen aan medewerkers en post go-live support. Ook ondersteunt Cegeka klanten bij het beheer en onderhoud en bij supportvraagstukken.

Cegeka Business Solutions

Deze diensten werden tot voor kort aangeboden door twee verschillende praktijken: de Cegeka Solutions Business Line en Cegeka DSA. “Beide organisaties hebben 100% focus op de Microsoft Dynamics oplossingen, hebben dezelfde kennisgebieden en leveren dezelfde toegevoegde waarde; het digitaliseren van de processen van klanten op basis van Microsoft Dynamics”, legt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka uit.

De twee praktijken worden nu gebundeld tot een grotere groep – Cegeka Business Solutions – met ruim 550 consultants en IT-specialisten. Met de grotere schaal denkt Cegeka meer impact te kunnen maken, en nog beter te kunnen concurreren voor de grote opdrachten in de markt. Tot de Microsoft Dynamics klantenkring behoren partijen als Carglass, DELA, Hudson en Q-Park.

De CEO van Cegeka Business Solutions, Anton Vreugdenhil, heeft de taak gekregen om de praktijk door te laten stoten tot de Europese top. Dit zal deels vooral moeten gebeuren door organische groei in de markten waarin Cegeka Business Solutions nu actief is (België, Nederland, Oostenrijk en Italië), door het betreden van nieuwe markten (de Cegeka groep is actief in tal van andere landen) en door mogelijke acquisities, zo laat Vreugdenhil weten, die bovendien toevoegt: “Als nieuwe onderneming zijn we méér wendbaar om de groei zelfstandig te kunnen realiseren.”

Cegeka mag zich sinds 2019 een zogeheten ‘Inner Circle’ partner van Microsoft noemen. Hiermee behoort de IT-dienstverlener tot een zeer select groep van dienstverleners die dit predicaat mogen dragen. “Een bekroning voor de prestaties van Cegeka, de toewijding waarmee ze onze klanten bedienen en hun innovatie rond de Microsoft Cloud”, aldus Microsoft in een persverklaring.

Verspreid door Europa telt Cegeka bijna 5.000 medewerkers. Circa 1.300 medewerkers daarvan zijn werkzaam in Nederland.