Gilde wil detacheerder DPA overnemen voor €80 miljoen

02 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Investeerder Gilde is dicht bij een overname van detacheerder DPA. Zo’n twee derde van de aandeelhouders van DPA hebben al ingestemd met de verkoop, en de verwachting is dat de andere aandeelhouders in het tweede kwartaal groen licht geven voor de transactie.

Volgens Arnold van Mameren, de CEO van DPA, is het voor de detacheerder nu het juiste moment om de investeerder aan boord te halen. “We zijn tijdens corona goed op koers gebleven met solide financiële resultaten. We zijn nu klaar voor de volgende stap. Na intensieve besprekingen met Gilde in de afgelopen tijd zijn wij van mening dat zij de juiste partner voor ons zullen zijn in onze volgende fase.”

“Met Gilde kunnen wij versneld verder investeren in het bieden van uitdagende carrières en verdere professionele ontwikkeling van onze mensen. Wij kunnen onze commerciële kracht vergroten en onze klantpropositie versterken”, geeft hij verder aan.

Gilde wil detacheerder DPA overnemen voor €80 miljoen

Ook zal Gilde de financiële slagkracht bieden om een buy & build-strategie te volgen, vooral in gebieden waar het bureau sneller wil opschalen dan via organische groei mogelijk is.

Gilde heeft een bod van €1,70 per aandeel neergelegd, wat een premie van circa 23% vertegenwoordigt ten opzichte van de gemiddelde volume gewogen koers over de laatste zes maanden. “We zijn van mening dat de biedprijs een eerlijke en directe waarde vertegenwoordigt voor onze aandeelhouders. Daarom steunen wij unaniem het bod van Gilde”, aldus Van Mameren.

Ondernemende cultuur

Bas Glas, Partner bij Gilde, legt uit waarom het private equity-bedrijf zijn oog heeft laten vallen op DPA. “Wij volgen DPA al vele jaren. Ze hebben een indrukwekkende klantenkring en een deskundig dienstenaanbod. Wij zijn enthousiast over de ondernemende cultuur en de mogelijkheid om samen met de directie en alle medewerkers de toekomst van DPA met succes te kunnen vormgeven.”

Gilde is niet van plan om DPA te integreren met een andere portfolio-onderneming. “DPA behoudt haar eigen identiteit, merknamen en cultuur, waarin de ondernemingscultuur en de decentrale besluitvorming worden gekoesterd. DPA blijft een zelfstandige onderneming en het huidige management blijft aan”, aldus Glas.

De overname vindt plaats op een moment dat er in de detacheringsbranche sprake is van een flinke consolidatieslag. Opvallend is de groeiende interesse vanuit de private equity-hoek. Investeerders zien flexbedrijven als interessante overnamedoelen omdat deze een grote rol zullen gaan spelen in het economische herstel en de vraag naar talent in het (post-)coronalandschap.