Voormalig consultant aan het roer bij detacheerder DPA

22 juli 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Arnold van Mameren, voorheen Algemeen Directeur van KPN ICT Consulting en Executive Director bij EY, is benoemd tot de nieuwe CEO van detacheringsbedrijf DPA. Per augustus zal hij officieel aantreden, waarmee hij Eric Winter opvolgt.

Vertrekkend CEO Winter, die DPA sinds 2011 heeft geleid en als lid van de RvC actief zal blijven binnen DPA, toont zich verheugd over zijn opvolger: “Ik ben blij dat Arnold het leiderschap overneemt. Na de transformatie van het afgelopen jaar is DPA klaar voor de toekomst. Een toekomst die meer dan ooit in het teken staat van waardecreatie voor alle belanghebbenden, met ontwikkeling en groei van gespecialiseerde professionals als centraal uitgangspunt.”

Ook Ron Icke, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DPA, kijkt uit naar de samenwerking: “Arnold heeft veel ervaring met het verbinden van de beste talenten op de arbeidsmarkt en het ontwikkelen van organisaties. Zijn managementervaring, kennis van recruitment en digitalisering en zijn trackrecord met veranderingsprojecten sluiten goed bij DPA aan. Hierdoor is hij zeer geschikt om de ambities van de onderneming verder vorm te geven.”

Zeer ervaren directeur

Van Mameren heeft meer dan 30 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening in diverse directie- en managementrollen. Gedurende zijn loopbaan is hij actief geweest binnen uiteenlopende sectoren en branches, waaronder consulting, professional services, managed services, outsourcingdiensten en application services.

De afgelopen jaren, tot eind 2018, was Van Mameren Algemen Directeur van Pink Elephant Nederland, een rol waarin hij met succes een turnaround wist door te voeren bij de cloud services integrator. In de jaren hiervoor vervulde hij directierollen bij verschillende adviesorganisaties, waaronder enkele jaren als Director Operations bij EY Advisory Services en als Algemeen directeur bij KPN Consulting (het huidige KPN ICT Consulting), dat onder zijn leiding erkenning kreeg als Great Place to Work.

Arnold van Mameren - Beoogd CEO DPA

Van Mameren begon zijn loopbaan in 1984 als Consultant en projectmanager bij Pink Elephant, dat later werd overgenomen door PinkRoccade. Hier leidde hij meerdere grote units – onder andere als Business Unit Manager Public Sector Accounts en als Business Unit Manager Public Sector Accounts – en was hij enkele jaren actief als Programme Director.

Vervolgens was hij betrokken bij de integratie van PinkRoccade binnen Getronics, dat het bedrijf in 2005 overnam. Binnen Getronics werd hij als Director eindverantwoordelijk voor de businessunit Consulting binnen Getronics IPS&C. Hij was onder meer betrokken bij het doorvoeren van een turnaround, het implementeren van strategische verandering, portfolio-vernieuwing, new business development en het verbeteren van het eigen recruitmentproces. Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan studeerde Van Mameren af in technische natuurkunde. 

CEO bij DPA

Komende maand vindt een buitengewone aandeelhoudersvergadering plaats, waarin de benoeming van Van Mameren als CEO en de RvC-benoeming van Eric Winter nog formeel bekrachtigd zal worden. Daarna kan Van Mameren in zijn nieuwe directeursrol aan de slag binnen de detacheerder, die professionals door middel van selectie en matching koppelt aan vooraanstaande opdrachtgevers – veelal top 500-bedrijven – variërend van grote multinationals tot de Rijksoverheid.

DPA, sinds 1999 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam, werd opgericht in 1992 als DPA Audit Detachment, en ging in 2011 samen met de Nederlandse Interim Groep. De detacheerder beschikt over ruim 1.600 eigen professionals die worden ingezet om bijvoorbeeld te ondersteunen bij tijdelijke opdrachten en complexe vraagstukken. Ook kan DPA naar eigen zeggen putten uit een uitgebreid netwerk van zelfstandigen. Met zijn diensten richt DPA zich op verschillende specialismen, te weten banking & insurance, compliance & risk, engineering, facility, finance & control, IT, legal , logistiek, marketing, privacy & informatiebeveiliging, procurement, recruitment & sales, ruimtelijke ordening, sociaal domein, supply chain en tax.