AMIS | Conclusion certificeert 50 consultants voor Microsoft Azure

02 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Conclusion zet in op flinke groei in het Microsoft-cloud domein. Eind juni wil AMIS, een onderdeel van de zakelijke ICT-dienstverlener, meer dan 50 consultants gecertificeerd hebben voor Microsoft Azure-oplossingen.

Het plan maakt deel uit van Conclusions strategie om zijn clouddienstverlening uit te bouwen. Microsoft Azure is het platform van techgigant Microsoft dat organisaties in staat stelt om applicaties in de cloud te bouwen, in gebruik te nemen en te hosten.

“We zien de vraag naar Microsoft Azure-trajecten toenemen”, zegt Robbrecht van Amerongen, werkzaam als Business Development Manager bij AMIS, een werkmaatschappij van Conclusion die zich vooral richt op datagedreven werken en IT-implementaties in de cloud. “Om deze reden zijn we eind 2020 met een grootschalig certificeringsproject gestart, waarbij 50 consultants worden gecertificeerd tot ‘Microsoft Azure Data Engineer’. Door dit project blijft AMIS voorlopen op kennis en techniek.”Conclusion certificeert 50 consultants voor Microsoft Azure

AMIS | Conclusion is al jaren actief in het Microsoft Azure-landschap. Zo heeft het bedrijf voor Eriks, een groothandel in technische onderdelen, een ‘smart asset management platform’ gebouwd dat het bedrijf direct nauwkeurig inzicht geeft in de status en het gebruik van machines bij klanten. Van Amerongen: “Door deze techniek zijn de klanten van Eriks in staat om de ‘total cost of ownership’ van bijvoorbeeld machineparken te verlagen.”

Voor Eneco heeft AMIS met Azure-technologie de basis gelegd voor een ‘slim energienetwerk’ waarin de vraag naar en het aanbod van energie nauwkeurig op elkaar kunnen worden afgestemd. Eneco kan hierdoor veel gerichter energie leveren en voorkomt veel ‘waste’. Dit platform levert een grote bijdrage aan de energietransitie van Eneco.

Volgens Van Amerongen levert werken in de Microsoft-cloud verschillende voordelen op waaronder schaalbaarheid, veiligheid, beschikbaarheid, lagere kosten en de mogelijkheid innovaties te versnellen.