Synechron sluit zich aan bij Microsoft Azure Blockchain Council

22 september 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Microsoft heeft Synechron geselecteerd om deel te nemen aan zijn ‘Azure Blockchain Council’. De wereldwijde financiële en technologische dienstverlener wordt een van de eerste leden van de ‘matchmaker’ voor op blockchain-technologie gebaseerde concepten.

Blockchain is een gegevensstructuur voor een grootboek voor digitale transacties dat niet wordt beheerd door één centrale provider, maar wordt gedeeld in een gedistribueerd netwerk van computers. Dit innovatieve concept zorgt voor een meer open, transparant en openbaar te verifiëren systeem dat volgens veel experts zal leiden tot een fundamentele verandering in de manier waarop we waarde en gegevens uitwisselen.

De snelle opkomst van blockchain en de enorme impact die het belooft te hebben op de financiële sector, heeft ertoe geleid dat in toenemende mate door techbedrijven wordt geïnvesteerd in de technologie. Zij hopen te kunnen profiteren van de verwachte digitale disruptie, die blockchain mogelijk teweegbrengt. Ondertussen geven de grote spelers in de adviesmarkt aan dat hun klanten in toenemende mate informeren naar ‘initial coin offerings’ (ICO’s). Dat is het proces waarmee blockchain technologieën ingezet worden om op maat gemaakte cryptovaluta te creëren en deze vervolgens te verkopen.

Azure Blockchain Council

Steeds meer bedrijven, industrieën en openbare organisaties maken volgens Microsoft gebruik van blockchain-technologie om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, geld te besparen en het risico van fraude te beperken. Om in te spelen op het enorme potentieel, is Microsoft de ‘Azure Blockchain Council’ gestart. In de nieuw opgerichte Council neemt een selecte groep van Microsoft partners deel die zich inzet voor de gezamenlijke ontwikkeling, toepassing en besturing van blockchain-applicaties op Microsoft Azure.*

Synechron sluit zich aan bij Microsoft Azure Blockchain Council

Het is momenteel nog grotendeels onduidelijk wie er allemaal meedoen aan het project, aangezien Microsoft zeer terughoudend is in het bekendmaken van de betrokken bedrijven. Een van de deelnemende bedrijven heeft echter zelf bekendgemaakt onderdeel uit te maken van de Azure Blockchain Council. Het betreft Synechron, met zo’n 8.000 werknemers een van de grootste financiële en technologische dienstverleners ter wereld. Eind vorig jaar lanceerde Synechron een blockchain-acceleratorprogramma en dit jaar opende het meerdere Financial Innovation Labs (FinLabs). Synechron geeft aan door Microsoft te zijn uitgekozen als lid van de Council vanwege zijn bewezen trackrecord op het gebied van de ontwikkeling van blockchain-applicaties op Ethereum-, Quorum-, Corda-, en Hyperledger-platforms.

Het wereldwijd opererende team van gespecialiseerde financiële adviseurs, ontwikkelaars en front-end UX- en CX-designexperts stelt Synechron in staat overal ter wereld blockchain-applicaties te ontwikkelen. Als lid van de nieuwgevormde alliantie zal Synechron ‘requests for proposals’ (RFP’s) behandelen, gedeelde ‘proof of concepts’ bekendmaken en nieuwe blockchain-toepassingen promoten. Het bedrijf zal ook directe toegang hebben tot het ontwerpteam van Microsoft en betrokken zijn bij het toekomstige blockchain-aanbod van de computergigant.

Samenwerking met Synechron

“We zijn zeer verheugd door Microsoft te zijn geselecteerd om een van de oprichters van de Blockchain Partner Council te worden. Door de meest invloedrijke blockchain-innovators van de huidige markt samen te brengen, zal de Council de transformatieve kracht van blockchain samenbrengen in een nieuw, wereldwijd platform. Het ontwikkelen van innovatieve, technologische ‘real-world’ oplossingen vormt onze ultieme drijfveer en we kijken er dan ook naar uit om onze expertise te delen met Microsoft. Zo helpen we bij de ontwikkelingen van grensverleggende blockchain-applicaties op de Azure cloud”, zegt Diana Kearns-Manolatos, Senior Director en Global Head of Marketing bij Synechron.

Ausaf Ahmad, One Commercial Partner bij Microsoft, voegt hier onder meer aan toe: “We zijn blij dat Synechron zich heeft aangesloten bij de Microsoft Azure Blockchain Council en zijn expertise en innovatieve technologie meeneemt voor Microsoft Azure Blockchain klanten, die actief zijn binnen het financial services segment. Elk lid van de Council ontplooit gespecialiseerde blockchain-activiteiten en zet zich in om projecten te ontwikkelen en te lanceren in de Microsoft Azure Marketplace.” Gevraagd naar nieuws omtrent andere leden van het programma, blijft Microsoft ondertussen terughoudend: “We laten het aan de overige partners over om hun lidmaatschap aan te kondigen wanneer zij daar klaar voor zijn. We verwachten dat meer leden dit zullen doen”, laat een woordvoerder weten.

* Microsoft Azure is een open, flexibel platform voor cloudcomputing. Azure ondersteunt onder andere Microsoft BaaS (Blockchain as a Service), dat een platform biedt waarop organisaties met beperkt risico kunnen samenwerken door te experimenteren met nieuwe blockchain-technologie.