PA benoemt Aris Karcanias tot Global Head Energy & Utilities

18 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PA Consulting heeft Aris Karcanias benoemd tot de nieuwe Global Head van zijn Energy & Utilities-praktijk.

Karcanias brengt bijna twintig jaar aan ervaring in de energiesector, met een focus op hernieuwbare en schone energie, mee naar zijn nieuwe werkgever. In zijn loopbaan heeft hij mogen werken met enkele van ’s werelds vooraanstaande energie-, olie- en gas- en hernieuwbare energiebedrijven, evenals met nutsbedrijven in het energielandschap.

De overstap naar PA Consulting maakt Karcanias vanuit FTI Consulting, waar hij Senior Managing Director en Co-lead was van de Global Clean Energy Practice. Karcanias was zeven jaar werkzaam voor FTI Consulting. Daarvoor werkte hij vijf jaar voor BTM Consult, een energieadviesbureau gespecialiseerd in het commercialiseren van hernieuwbare energie (BTM Consult werd in 2011 overgenomen door Navigant).

PA benoemt Aris Karcanias tot Global Head Energy & Utilities

Karcanias geeft aan waarom hij heeft besloten zich bij PA Consulting aan te sluiten: “Ik kijk ernaar uit om met het team van PA onze wereldwijde positie op het gebied van energiediensten verder uit te bouwen, een voortrekkersrol te vervullen in de energietransitie, en om overheden en bedrijven te ondersteunen in het realiseren van onze gedeelde visie van een duurzame en veerkrachtige toekomst voor huidige en volgende generaties.”

Ken Toombs, de CEO van PA Consulting, is enthousiast over de versterking met Karcanias: “Ik ben verheugd om Aris bij het bureau te verwelkomen. Met bijna twee decennia ervaring in de samenwerking met investeerders, beleidsmakers, regelgevers en bedrijven in de sector, zal Aris de leidende positie van PA binnen de wereldwijde energie-industrie verder verstevigen.”

PA Consulting heeft wereldwijd 3.200 medewerkers, verspreid over kantoren in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Het Nederlandse kantoor telt circa 60 consultants en staf.