Kruger Corporate Finance rondt twee verkoopmandaten af

10 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Kruger Corporate Finance heeft recent twee verkoopmandaten voor opdrachtgevers in de financiële dienstverlening en telecomsector succesvol afgerond.

Xolv | Ecclesia

In de financiële sector rondde Kruger vorige week een opdracht af voor Xolv. De adviseurs hebben de intermediair – die is gespecialiseerd in kredietverzekeringen, werkkapitaalfinancieringen en creditmanagementdiensten – geholpen bij de verkoop van het bedrijf aan Ecclesia, een Europese verzekeringsmakelaar. Met meer dan 2.000 medewerkers in acht Europese landen behoort Ecclesia tot de grotere partijen in de branche.

In Nederland geldt Ecclesia met de labels Concordia de Keizer, Gebr. Sluyter, Finance & Insurance, EBC Nederland en Veerhaven Assuradeuren als een top vijf speler in het segment voor verzekeringsmakelaarsdiensten.
Kruger Corporate Finance rondt twee verkoopmandaten af

Voor Ecclesia maakt de deal deel uit van zijn groeistrategie in ons land. Ook voor de aandeelhouders van Xolv is de transactie een logische stap, laat oprichter en medeaandeelhouder Paul van Uden weten: “Ecclesia stelt Xolv in staat om haar groeiambities te realiseren. Alle partners van Xolv hebben daarom een meerjarig commitment afgegeven om actief in het bedrijf te blijven, ook als aandeelhouder.”

Het dealteam van Kruger Corporate Finance bestond uit Ton Moonen en Frank Leijendekker. De transactie werd juridisch begeleid door Windt Le Grand Leeuwenburgh. “Wij zijn Kruger en Windt Le Grand Leeuwenburgh erg dankbaar voor de goede begeleiding en het mooie eindresultaat”, aldus Van Uden.

REKAM | Delta Fiber

Ondertussen heeft Kruger in de telecomsector een opdracht afgerond voor de regionale stichting REKAM. Het bedrijf legde in 1974 een kabelnetwerk aan in de regio Midden-Holland en investeert sinds 2004 in het verglazen van het bestaande coaxnetwerk, waar meer dan 50.000 adressen op zijn aangesloten.

De experts van Kruger hebben REKAM begeleid bij de verkoop van het netwerk aan Delta Fiber, een vooraanstaande Nederlandse telecomspeler die zich richt op de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken en de exploitatie van televisie, internet en mobiele diensten. Voor koper Delta Fiber betekent de deal een goede stap richting zijn groeiambitie. Tegen het einde van dit jaar wil het bedrijf meer dan 1 miljoen adressen aangesloten krijgen op zijn netwerk. Delta Fiber is een dochteronderneming van het Zweedse bedrijf EQT.

Ook voor REKAM is de deal belangrijk, te meer omdat deze past bij de maatschappelijke doelstelling van het bedrijf: “Dit is goed nieuws voor Gouda en omstreken”, stelt Cas Disse, algemeen directeur ad interim bij REKAM. “Telecomdiensten zijn juist nu relevanter dan ooit. Met DELTA Fiber wordt de aanleg van glasvezel in de regio in een stroomversnelling gebracht.”

Disse heeft de onderneming het afgelopen jaar geleid en voorbereid op de transactie. Concreet betekent de gesloten deal dat REKAM de continuïteit van zijn dienstverlening aan huishoudend in de regio Midden-Holland kan borgen.

Het Kruger-team dat REKAM heeft bijgestaan in het dealtraject bestond uit Kees Lieve, Richelle Ros en Frank Leijendekker. Zij stonden de verkoper bij van begin tot eind: van de strategische oriëntatie tot aan signing en closing van de transactie. Juridische ondersteuning tijdens de deal werd verzorgd door Loyens & Loeff (Jan-Willem van Rooij, Victor van Nuland en Ömer Aslan).

Het bestuur van REKAM kijkt tevreden terug op de ondersteuning door Kruger: “De samenwerking met de adviseurs van Kruger is essentieel geweest in dit intensieve M&A-proces, waarbij Kruger waar dat gewenst was ook op onderdelen heeft geadviseerd die buiten de formele scope vielen maar waarbij deze, achteraf gezien, zeker hebben bijgedragen aan dit positieve resultaat.”