Dennis Zwier over werken als Digital Analytics Consultant bij Merkle

21 januari 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met meer dan 300 professionals is Merkle een van de leidende marketingbureaus van ons land. Dennis Zwier is Digital Analytics Consultant bij het bureau en houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van data collection, orchestration en marketingtechnologie. Hij vertelt over hoe het is om te werken voor Merkle en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Voordat ik bij Merkle terechtkwam had ik al van een heel aantal kanalen binnen de online marketing mogen proeven. Na mijn studie heb ik bij mijn eerste banen verschillende SEA-, SEO- en Social Advertising-campagnes opgezet. Daarnaast zat ik veel in Google Analytics en Google Tag Manager om de campagnes te analyseren en verder te optimaliseren. 

Door mijn eerdere ervaringen had ik een goed beeld van welke aspecten binnen de online marketing mij goed liggen en van welke ik de meeste energie krijg. Hierdoor kon ik met een goed gevoel de keuze maken om in de technische en analytische kant van online marketing te duiken.

Dennis Zwier over werken als Digital Analytics Consultant bij Merkle

Ik wilde daarnaast graag bij een van de beste, zo niet hét beste online marketingbureau van Nederland gaan werken. Gezien Oogst (nu onderdeel van Merkle) al jaren bovenaan staat in rankings was de keuze om te solliciteren snel gemaakt. Nu ruim een jaar geleden ben ik bij Merkle begonnen als Digital Analytics Consultant.

Mijn werkdag bij Merkle

Op een gemiddelde werkdag ben ik primair bezig met data collectie-zaken. Voorbeelden hiervan zijn het uitwerken van meetplannen en het inrichten van tag management en webanalyse-systemen. Hierbij beantwoord ik klantvragen als: Welke data willen we gaan meten op onze online platformen? Hoe kunnen we deze data koppelen met andere (offline) databronnen (bijvoorbeeld een CRM)? En hoe kunnen we deze data vervolgens analyseren en gebruiken in de verschillende marketingkanalen? 

Om tegenwoordig succesvol en relevant te zijn in de online wereld, is het in mijn optiek essentieel om de mogelijkheden die data biedt te benutten. Hiermee bezig zijn vind ik super tof. 

Ontwikkeling

Binnen ons team werken we aan ontzettend veel uitdagende en complexen klantcases. Dat maakt het werk super interessant. Steeds jezelf triggeren om iets nieuws te leren, jezelf uit te dagen, uit je comfortzone stappen en er beter van te worden, daar krijg ik energie van! In het team is heel veel kennis aanwezig en je kunt veel leren in een korte tijd. Dat maakt het werk leuk en uitdagend. 

Ik had zelf bijvoorbeeld niet veel ervaring met programmeren, maar ik kreeg in het team wel alle ruimte om dit te ontwikkelen. Iedereen in het team stond klaar om mij te helpen in deze ontwikkeling. Daarnaast is het een leuk en gezellig team waarin veel gelachen wordt en je zeker een goed borreltje kunt drinken. Verder heb je uiteraard ook veel contact met de andere teams binnen Merkle en worden er veel sociale activiteiten georganiseerd.

Waarom Merkle en ik een goede match zijn

Enerzijds houd ik ervan om uitgedaagd te worden en nieuwe dingen te leren, maar anderzijds ook om vrijheid en verantwoordelijkheid te hebben. Bij Merkle krijg je die vrijheid absoluut. Je kunt verantwoordelijkheid pakken en snelle stappen zetten door ambitie te tonen. We werken voor veel verschillende klanten; grote klanten, kleine klanten maar allemaal wel met specifieke vraagstukken. 

Iedere klant kent dus zijn uitdagingen en zeker als je blijft groeien wordt de complexiteit – en daarmee de uitdaging – van klantcases steeds groter. Hierdoor kun je jezelf blijven ontwikkelen en dat is voor mij heel belangrijk. Het is daarnaast een jong en informeel bedrijf waarbij er altijd wel iemand is die een potje wil tafeltennissen, een borreltje wil doen op de vrijdagmiddag of gewoon even wil babbelen over voetbal. Kortom; een superleuke werkomgeving!

Werken bij Merkle

Merkle is gewoon een heel goede leeromgeving. Je kunt in een korte tijd heel veel leren. Je wordt uit je comfortzone gehaald en je gaat met dingen aan de slag die je nog nooit eerder gezien of gedaan hebt. Naast een mooie groep collega’s waar je ontzettend veel van kunt leren, krijg je ook de ruimte om zelf initiatief te nemen in je ontwikkeling. 

Je kunt bijvoorbeeld heel wat cursussen volgen om bijvoorbeeld je programmeer- en consultancyskills te verbeteren. Dat kan via de Merkle University, LinkedIn Learning en andere omgevingen waar we toegang tot hebben. Daarnaast krijg je ook een coach die je ondersteunt in je werk en ontwikkeling. Laatst heb ik bijvoorbeeld met mijn coach besproken hoe ik mij verder zou kunnen ontwikkelen in data orchestration en data engineering. Hier maak je dan samen een plan voor over hoe we dat kunnen gaan realiseren.