Yellowtail helpt PriceHubble met betreden van Nederlandse markt

15 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Vijf jaar na de oprichting slaat PriceHubble de vleugels uit naar Nederland. Ons land vormt de zesde markt voor het Zwitserse bedrijf, dat bij zijn marktintrede wordt bijgestaan door Yellowtail.

“We zijn trots dat wij PriceHubble als partner kunnen helpen de Nederlandse markt te betreden”, zegt Matthijs Mons, Managing Director van Yellowtail, een advies- en technologiebureau dat onderdeel is van Conclusion.

PriceHubble is een Zwitsers propertytechnologie (PropTech)-bedrijf dat vastgoedproducten aanbiedt op basis van big data en machine learning. De producten omvatten bijvoorbeeld vastgoedtaxaties, analyses, waardeprognoses of gebouwsimulaties, die gebruikt worden voor verdere vastgoed- en investeringsbeslissingen.

Yellowtail helpt PriceHubble met betreden van Nederlandse markt

PriceHubble levert zijn vastgoeddiensten vooral aan partijen binnen het B2B-segment, waaronder aan banken, vermogensbeheerders, ontwikkelaars, vastgoedbeheerders en makelaars.

Uitbreiding naar Nederland

Tot voor kort was het PropTech-bedrijf, dat werd opgericht in 2016, actief vanuit kantoren in vijf landen: Zwitserland (Zürich), Frankrijk (Parijs), Duitsland (Berlijn), Oostenrijk (Wenen) en Japan (Tokio). Nu zet het bedrijf ook voet in Nederland, met de oprichting van een kantoor in Amsterdam. De stap vormt de opmars voor het verder betreden van de bredere Benelux-markt, waarbij allereerst de focus zal liggen op Nederland en België.

“Met de markttoetreding in de Benelux-landen zetten we onze internationale expansie voort en versterken we onze leidende marktpositie in Europa”, geeft PriceHubble-CEO Julien Schillewaert aan.

De keuze van PriceHubble om zich ook in ons land te vestigen is een bewuste geweest, zo legt Thomas Berghaus uit, algemeen directeur PriceHubble Netherlands: “De vastgoedmarkt in Nederland groeit al jaren en de sterke instroom zal dit effect verder versterken, vooral op het gebied van woningontwikkeling.”

“Dit maakt het tot een van de meest aantrekkelijke locaties in Europa voor investeerders”, legt hij uit. “Door meer transparantie te creëren, helpen we spelers in de hele waardeketen van de vastgoedmarkt om de markt aan te boren en in de toekomst succesvol te zijn.”

Sterke partner: Yellowtail

Ter ondersteuning van de marktintrede in ons land ging PriceHubble op zoek naar een lokale, “sterke partner”. Die is gevonden in de vorm van Yellowtail, een bureau dat zich richt op het ontwerpen, bouwen en beheren van digitale en datagedreven softwareoplossingen voor financiële dienstverleners.

Yellowtail helpt klanten bijvoorbeeld met het verbeteren van hun customer journey, het optimaliseren van hun bedrijfsvoering door middel van digitalisering, en met het uitbrengen van innovatieve producten en diensten.

Door de krachtenbundeling met PriceHubble kunnen in de toekomst “nieuwe oplossingen worden geboden”, die naast financieel overzicht en advies ook digitale vastgoedtaxaties en andere relevante woningdata integreren. “Een adviseur integreert hierbij financieel advies met relevante woninginformatie voor zijn klant”, vertelt Mons.

Berghaus: “Met deze samenwerking zullen we het sterke netwerk van partners en klanten van Yellowtail in de toekomst nieuwe kansen bieden op het gebied van klantenwerving, consultancy en langdurige klantenservice.”

Mons voegt toe: “Door met PriceHubble samen te werken zijn we in staat om innovatieve bedieningsconcepten te realiseren waarbij de zoektocht naar een nieuwe woning en hypotheekadvies naadloos worden geïntegreerd. Deze unieke integratie is gebaseerd op datagedreven digitale oplossingen en hebben al succes geboekt in het buitenland.”