Raneesh Jagbandhan in directie van PwC Accountants

14 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Raneesh Jagbandhan is met ingang van 1 januari 2021 toegetreden tot de directie van PwC Accountants.

Met een omzet van €372 miljoen is de accountancypraktijk de grootste divisie van PwC. De praktijk ondersteunt corporates en het groot mkb met accountancydiensten, waaronder het verzorgen van de jaarrekening, het opstellen van een transparantieverslag, het controleren van financiële rapportages en het geven van fiscale en financiële adviezen.

De vierkoppige directie van PwC Accountants wordt geleid door voorzitter Agnes Koops-Aukes, en bestaat verder uit Joris van Meijel, Wytse van der Molen en nu dus Raneesh Jagbandhan, die verantwoordelijk wordt voor het human capital-beleid en de marktactiviteiten.

Raneesh Jagbandhan, Bestuurslid van PwC Accountants

De 43-jarige Jagbandhan is sinds 2000 werkzaam als accountant bij PwC. Hij werkte op verschillende PwC-kantoren, zowel in binnen- als buitenland, vervulde verschillende human capital-rollen en was tot voor kort lid van het managementteam van een van de grootste afdelingen binnen de accountancypraktijk. 

In zijn nieuwe rol als bestuurder zal Jagbandhan zich onder andere bezighouden met thema’s als werkdruk, een actueel onderwerp binnen het accountancyvak. In een recente analyse van Inspectie SZW kwam naar voren dat accountants lange dagen maken en dat accountantskantoren, waaronder de Big Four, “te weinig doen om de hoge werkdruk voor werknemers te verlagen”. 

Bij PwC staat de work-life balans hoog op de agenda. Jagbandhan: “Meer dan ooit begrijpen we allemaal heel goed dat er balans moet zijn tussen werken en ontspannen, tussen je werk afkrijgen maar ook voldoende tijd hebben voor thuis.”

Ook zal Jagbandhan, die in de schoenen stapt van Michel Adriaansens (nu hoofd van de afdeling Risk Assurance), beleid uitstippelen rondom de thema’s talentmanagement, diversiteit en inclusie en verbondenheid tussen collega’s. 

“In Raneesh hebben we een geweldige opvolger gevonden voor Michel en hij is daarmee een welkome aanvulling in ons team”, stelt Agnes Koops-Aukes. “De betrokkenheid en mensgerichtheid van Raneesh zal ons helpen onze wijze van werken verder te innoveren, de talenten van onze collega’s te blijven ontwikkelen en professionals met verschillende achtergronden te binden én te boeien.”