Amsterdam in Kearney lijst van 25 beste steden ter wereld

27 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Amsterdam behoort volgens onderzoek van Kearney tot de 25 beste steden om in te wonen en werken.

Jaarlijks brengt strategisch advieskantoor Kearney zijn Global Cities Index uit, een lijst van de 25 meest levendige steden ter wereld. De onderzoekers kijken naar tal van dimensies die een stad aantrekkelijk maken, zoals bedrijfsactiviteit, human capital, technologie-infrastructuur, culturele ervaring en de politieke omgeving.

Steevast aan kop van de ranking staan New York en Londen, en dit jaar is het niet anders. De Amerikaanse stad blinkt uit in ondernemerschap en bedrijfsactiviteit, terwijl Londen vooral wordt geroemd voor de kwaliteit van zijn human capital-infrastructuur en de culturele omgeving die het bedrijven en mensen biedt.

Top 25 steden om in te wonen en te werken

Net als vorig jaar staan Parijs en Tokio op de derde en vierde plaats, en dit jaar heeft Peking Hongkong van de vijfde plek verstoten. Sowieso doen Chinese steden het goed in de ranking, want ook Shanghai staat in de top 15.

Steden in de Verenigde Staten domineren de rest van de top 10, waarbij Los Angeles, Chicago en Washington D.C. allemaal hun opwachting maken in de lijst. Singapore – met zijn levendige startuplandschap en stabiele economie – staat ook in de top 10, op plek 9.

Europese steden zijn vooral te vinden in de plekken 10 tot 25, waarbij Brussel, Berlijn, Madrid en Moskou allemaal in de top 20 staan. Onze hoofdstad Amsterdam is te vinden op de 23ste plek, net boven München en Buenos Aires. Wenen, volgens Mercer wereldwijd de beste stad om in te wonen, staat op nummer 23.

Voor meer informatie: Global Cities Index: The world’s 25 top cities to live and work in.

Volgens een andere ranglijst van een consultancybureau mag Amsterdam zich op het internationale toneel dé koploper in mobiliteit en transport noemen.