Charlotte van Thienen de nieuwe HR directeur van Accenture

24 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Charlotte van Thienen is de nieuwe Directeur Human Resources van Accenture Nederland.

De promotie vormt (vooralsnog) de kroon op de veertienjarige carrière van Van Thienen bij de advies- en technologiegigant. In 2006 sloot ze zich als recruiter aan bij de HR-afdeling van Accenture, om vervolgens rollen als Senior HR adviseur, International HR manager en meest recentelijk Regional HR Business Partner te bekleden. In die laatste rol was ze verantwoordelijk voor een aantal landen waarin Accenture actief is.

In haar kersverse rol als HR directeur geeft ze leiding aan het HR-team (circa 100 professionals), dat verantwoordelijk is voor Accenture’s activiteiten op het gebied van recruitment, onboarding, talentmanagement, learning & development, leiderschapsontwikkeling, HR-operations en -technologie, arbeidsvoorwaarden, diversiteit & inclusie en meer strategische onderwerpen zoals HR-beleid en workforce planning.

Bij Accenture Nederland werken ongeveer 2.600 medewerkers, die tezamen goed zijn voor een omzet van rond de €760 miljoen. Hiermee behoort Accenture tot een van de grootste zakelijke dienstverleners van ons land. Wereldwijd telt Accenture meer dan 500.000 werknemers.

Charlotte van Thienen, Judith Blenken Blijdenstein, Accenture

Met Charlotte van Thienen heeft Accenture wederom een vrouw aan het roer van de HR-afdeling. De functie werd hiervoor zes jaar lang bekleed door Judith Blenken Blijdenstein, die maar liefst zestien jaar voor het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf heeft gewerkt. Blenken Blijdenstein laat op LinkedIn weten dat ze “een tijdje ertussen uit gaat om tijd met haar familie en vrienden door te brengen”. Ze verlaat Accenture met vertrouwen, want “Charlotte is een geweldige opvolgster”, zo geeft ze aan.

Volgend op het delen van het nieuws via LinkedIn, zijn beide vrouwen overladen met likes en felicitaties (>600(!) op het moment van schrijven). Anja van Beijnum, die verantwoordelijk is voor Media Relations bij het bureau, nam ook de tijd om de vertrekkende HR-leider te bedanken: “Dankjewel voor alle samenwerking Judith en blijf altijd je nuchtere zelf! Jouw nieuwsgierigheid en blik in de breedte gaat je vast weer iets moois brengen.”

Sander van der Heijden, die lid is van het Nederlandse Leadership Team, zegt: “Het was prettig om met je te hebben samengewerkt. Dank voor alles wat je voor Accenture hebt betekend, ik wens je het allerbeste.”

Ondertussen wordt Van Thienen volop welkom geheten in haar nieuwe functie. Zo zegt Sabrina Overdijk, HR directeur van dochterbedrijf Avanade: “Gefeliciteerd Charlotte met je nieuwe rol.”

Accenture wordt in Nederland geleid door Irine Gaasbeek. Zij werd in maart 2018 aangesteld als nieuwe country managing director, waarmee ze Manon van Beek opvolgde.